Biologisk mangfoldighed skal reddes med planlægning, pleje og mere plads

mandag 12. marts 2012 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Den 15. marts udgiver de 18 grønne organisationer i Det Grønne Kontaktudvalg rapporten ”Danmarks natur frem mod 2020 – om at stoppe tabet af biologisk mangfoldighed”
Rapporten er skrevet af 42 uafhængige forskere og indeholder en række konkrete forslag til virkemidler og initiativer, som kan medvirke til at standse tabet af biologisk mangfoldighed.

Forslagene dækker alle områder af Danmarks natur - både på land og i havet og Det Grønne Kontaktudvalg ser rapporten som et væsentligt input til arbejdet i regeringens Natur- og landbrugskommission og det kommende arbejde med Naturplan Danmark.

Kom til reception og pressemøde i Palmehuset, Botanisk Have i København, torsdag den 15. marts 2012 kl. 10.00-11.00, og hør fire af rapportens forfattere, professor Carsten Rahbek, professor Jacob Heilmann-Clausen, professor Stiig Markager og seniorforsker, Ph.d Rasmus Ejrnæs sætte fokus på nogle af rapportens vigtigste anbefalinger til politikerne.

Formanden for regeringens Natur- og Landbrugskommission Jørn Jespersen vil modtage rapporten af formanden for Det Grønne Kontaktudvalg og præsident for Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen.

Rapporten leverer også en status for tilstanden i den danske natur og tegner et dystert billede af de seneste årtiers danske indsats for at redde biodiversiteten.

”Den danske biodiversitet er i stadig tilbagegang. Som konsekvens er 20-40 % af de danske arter truede. Det er et højt tal. Det står ikke bedre til for det fåtal af arter og naturtyper som EU har defineret et særlig ansvar for…. Danmark står sig bemærkelsesværdig dårligt i sammenligning med andre europæiske lande.”
(rapporten Danmarks Natur frem mod 2020 – om at stoppe tabet af biologisk mangfoldighed, side 103 )

Tilmelding og yderligere information om pressemødet:

Janni Brixen, pressechef, Danmarks Naturfredningsforening, jbx@dn.dk 31 19 32 85

Det Grønne Kontaktudvalg består af:

Biologforbundet
Dansk Botanisk Forening
Danmarks Naturfredningsforening,
Dansk Entomologisk Forening
Dansk Geologisk Forening
Dansk Ornitologisk Forening- BirdLife Denmark
Dansk Pattedyrforening
Det Økologiske Råd
Dyrenes Beskyttelse
Foreningen til Svampekundskabens Fremme
Geografforbundet
Greenpeace Danmark
Jydsk Naturhistorisk Forening
Natur og Ungdom
Verdens Skove (Nepenthes)
WWF Verdensnaturfonden.

Observatører:
Friluftsrådet
Oceana