Nyhedsoversigt

         


Fyrværkeri skræmmer fuglene

fredag 27. december 2024
DOF BirdLife glæder sig over, at loven om fyrværkeri er strammet, så det nu kun er tilladt at skyde larmende og lysende raketter af i to døgn omkring nytår. Men det bør slet ikke være tilladt at skyde fyrværkeri af tæt på Natura 2000-områder, hvor fuglelivet kræver særlig beskyttelse, mener DOF BirdLife.

GUIDE: Til dig der vil se fugl til jul

torsdag 19. december 2024
Selvom mange fugle overvintrer sydpå, er der stadig masser af gode oplevelser i vente med de fjerklædte venner hen over årets kolde måneder. Vi har udvalgt fem spændende fuglearter, du oplagt kan kigge efter, når julemaden skal fordøjes, når dit nytårsforsæt om at komme mere ud i naturen skal realiseres eller bare til et tidspunkt, hvor roen skal findes.

Fokus på faunakriminalitet: Ingen giftdræbte rovfugle i 2024

tirsdag 17. december 2024
Ornitologer og jægere har dannet fælles front mod faunakriminalitet for at forebygge giftdræbte og nedskudte rovfugle. Indsatsen har tilsyneladende haft sin virkning, for i 2024 er der ikke fundet døde rovfugle med gifte i kroppen efter en årrække med årlige tilfælde. Nu opfordres miljøminister Magnus Heuniche til at fremskynde det udsatte lovforslag, der skal skærpe straffen for faunakriminalitet.

Danske haveejere rapporterer om færre småfugle

fredag 6. december 2024
DOF BirdLife har de seneste måneder fået ekstraordinært mange henvendelser fra fugleinteresserede haveejere, der fortæller om stor nedgang i antallet af fuglearter på foderbræt og i haver. DOF BirdLifes såkaldte spontantællinger af de almindelige danske fugle bekræfter en nedadgående tendens. Det er ganske vist, at der er færre skovspurve, musvit, blåmejser og bogfinker i Danmark i 2024 sammenlignet med sidste år.

EU vil bane vejen for industrifiskeri efter tobis til skade for truede havfugle

mandag 2. december 2024
Rider, lunder, lomvier og alke i fuglekolonier omkring Nordsøen har de senere år været i dramatisk tilbagegang, fordi de mangler føde i skikkelse af stimefisken tobis. Nu vil Europa-Kommissionen forsøge at tvinge Storbritannien til at genindføre det industrifiskeri efter tobis, som har medvirket til ødelæggelse af Nordsøens økosystem og sendt havfugle på katastrofekurs

Danmarks havørne rundede i 2024 flere end 2.000 unger på knap 30 år

onsdag 27. november 2024
Trods en regional tilbagegang i Nordjylland holder den samlede danske bestand af havørne skansen med 149 ynglepar, der har fået 186 unger i år. Det betyder, at mindst 2.073 unge havørne siden 1995 er fløjet fra rederne i Danmark.

Endnu et skridt på den knoldede vej til et grønnere Danmark

mandag 18. november 2024

Jagt fra motorbåd truer fuglene på havet

fredag 15. november 2024
Som det eneste land i EU tillader Danmark jagt på dykænder og andre fugle fra motorbåd langs vores kyster. I nogle af vores internationalt vigtigste fugleområder og i Natura 2000-områder tillader dansk lovgivning, at titusinder af dykænder skræmmes og bortjages af motorbådsjægere. DOF BirdLife opfordrer havets minister, Magnus Heuniche, til at forbyde jagt fra motorbåd i alle Natura 2000-områder, naturnationalparker på havet og havområder med strengt beskyttet natur.

Havfugle i havsnød

tirsdag 5. november 2024
Alkefugle, mallemukker, suler, rider og dykænder lever i et hav af trusler. Plastikforurening, faldende fiskebestande, klimaændringer og spøgelsesgarn hører til de problematikker, som gør livet til havs surt for fuglene. DOF BirdLife vil de næste måneder sætte mere fokus på havfugles forringede levevilkår.

Danmarks solsorte hårdt ramt af dødelig virus

fredag 1. november 2024
DOF BirdLife vurderer, at langt over 100.000 danske solsorte de seneste måneder er bukket under på grund af den myggeoverførte Usutu-virus. Siden sommeren er antallet af indberetninger af døde, døende eller svækkede drosler eksploderet. Statens Serum Institut har nu dokumenteret solsorte døde af Usutu-virus fra 24 kommuner landet over.

1  |  2  |  3  |  ...  |  218     NÆSTE