Ulv set på Danmarks nordligste punkt
Ulven forsvandt hastigt, men spor efter de store poter blev tilbage i det nordjyske sand. Foto: Simon S. Christiansen/Skagen Fuglestation
Øjenkontakten varede få sekunder, men oplevelsen vil i hans hukommelse vare livet ud.
Sådan forholder det sig for Simon S. Christiansen, der er naturvejleder og leder af Skagen Fuglestation, som bliver drevet af Dansk Ornitologisk Forening (DOF).
Tirsdag morgen sad han i læ yderst i klitterne ved Skagen Nordstrand med sit teleskop og talte trækkende havfugle, da han ud af sin ene øjenkrog så et dyr komme vandrende langs kysten.
Langbenet, stor, gyldenbrun med grå nuancer og uden en ejer. Det var en ulv.
I et sekund eller tre havde fugleobservatøren og ulven øjenkontakt, så løb rovdyret fra stranden ind over klitheden nord for Skagen.
”Ulven flygtede lynhurtigt. Jeg synes, at den virkede en smule tung i sine bevægelser, men jeg bed mærke i, at den løb virkelig hurtigt”, siger Simon S. Christiansen, der i den kolde morgenstund sad i sin vindtætte Harboøre habit.
Sådan en termokedeldragt kan være svær at finde rundt i, så naturvejlederen nåede ikke at få sin Iphone frem fra inderlommen, så han kunne fotodokumentere det store rovdyr.
Sporene i sandet på stranden
”Jeg ærgrede mig naturligvis, for ulven var kun 20 meter væk, da den var tættest på mig. Efter at den var forsvundet af syne på klitheden, tog jeg fotos af dens spor i sandet på Nordstranden. Sporene stod meget klart og tydeligt”, fortæller naturvejlederen på Skagen Fuglestation, der har indrapporteret sin observation til ”Atlas over Danmarks ulve” på Naturhistorisk Museum, Aarhus Universitet.
På hjemmesiden www.ulveatlas.dk kan man se alle observationer af ulve i Danmark, siden den første blev spottet i Hanstholm Vildtreservatet en oktoberdag i 2012. Det var også en erfaren ornitolog, der dengang fik en af den danske naturs største sidegevinster i skikkelse af en ulv.
Yderligere oplysninger:
Simon S. Christiansen, leder af Skagen Fuglestation, 40 21 73 14