Fuglevenners klimafond slår rekord
Helt præcist er det 280 personer, som har betalt 476.162 kroner til DOF’s Klimafond i løbet af året 2019. Dertil kommer 30.000 kroner fra foreningen DOF og 30.000 kroner fra foreningens rejsebureau DOF Travel.
Det er en markant stigning i forhold til 2018, hvor 101 personer indbetalte 168.579 kroner.
Klimafonden blev stiftet i 2009 og har foreløbig brugt over 1 mio. kroner på opkøb af 100 hektar degraderet tågeskov i Ecuador. Nu udvides opkøbene til et nyt land, da fonden netop har doneret næsten en halv million til at købe små 100 hektar degraderet skov i forbindelse med en eksisterende nationalpark i Den Dominikanske Republik i Caribien.
”Det helt enestående ved DOF’s klimafond er, at vi kombinerer CO2-optag med beskyttelsen af noget af Jordens mest truede biodiversitet”, forklarer Hans Meltofte, som er formand for DOF’s naturpolitiske udvalg.
”Vi opkøber degraderet eller ødelagt tropeskov i områder med globalt truede fuglearter, som ikke findes andre steder i verden; såkaldt endemiske arter. På den måde sikrer vi biodiversitet her og nu ved, at skoven breder sig, men det gør også biodiversiteten mere modstandsdygtig mod klimaændringerne på langt sigt ved at gøre levestederne mere sammenhængende og robuste. Den kombination er der ingen andre her i landet, der tilbyder”, siger Hans Meltofte.
Det bedste for klimaet er så lidt CO2-udslip som muligt, hvad enten det er fra flyrejser, bilkørsel, fødevarer eller opvarmning af vores boliger:
”Men vi ser realiteterne i øjnene. Vores livsstil påvirker klimaet, og i den situation er det godt med klimakompensation. Desuden vil det ikke være den bedste løsning for den tredje verdens naturområder, hvis du holdt op med at rejse derud. Naturturismen er i dag afgørende vigtig for beskyttelsen af verdens truede biodiversitet”, understreger formanden for DOF’s naturpolitiske udvalg.