18 millioner til skovbeskyttelse
Skovbeskyttelsen består blandt andet i at introducere bæredygtige alternativer til skovrydning for lokalsamfundene. Foto: Toke F. Nyborg.
Siden 2012 har DOF BirdLife arbejdet med bæredygtig forvaltning af tropisk skov, som en del af en større international skovstrategi, som skal beskytte biodiversitet, afbøde lokale konsekvenser af klimaforandringer og bidrage til det globale CO2-optag.
En ny bevilling på 18 millioner kroner fra udviklingsorganisationen CISU sikrer nu yderligere fire år med DOF’s arbejde med skovbeskyttelse i Kenya, Uganda og Nepal.
DOF BirdLife arbejder med bevarelse af i alt seks områder i Kenya, Uganda og Nepal. De dækker tilsammen et område på størrelse med Lolland, Falster og Bornholm.
DOF BirdLife arbejder med beskyttelse af skove med værdifuld biodiversitet i Kenya, Uganda og Nepal. Foto: Toke F. Nyborg.
BirdLife International har kategoriseret områderne som IBA’s (Important Bird and Biodiversity Areas) - områder som er særligt vigtige for fugle og natur.
BirdLife-partnerskabet har udpeget ikke mindre end 13.000 af sådanne områder verden over, som tilsammen dækker cirka syv procent af jordens landoverflade!
Bedre levevilkår for lokale beskytter vigtige skove
Arbejdet med skovforvaltning skal først og fremmest reducere presset på skovene og tilskynde til beskyttelse af de sidste skovoaser i Kenya, Uganda og Nepal.
En af strategierne er forbedring af levevilkår gennem introduktion til indkomstskabende aktiviteter og klima- og miljøvenlige alternativer til skovrydning. Eksempelvis opdræt af kyllinger, produktion af honning og etablering af klimakomfurer.
Et af værktøjerne til at beskytte skove er oplysning og organisering af lokalsamfundene i grupper, som kan overvåge og forsvare de skovressourcer, de er afhængige af. Foto: Toke F. Nyborg.
En anden strategi er støtte til udvikling af klimaresistente landbrug. Det skal forbedre høstudbyttet og sikre familierne fødevaresikkerhed uden at inddrage skov til landbrug.
Sidst men ikke mindst er en tredje strategi oplysning og organisering af lokalsamfundene i grupper, som kan overvåge og forsvare de skovressourcer, de er afhængige af, og som garanterer et favorabelt mikroklima til landbruget.
Den nye bevilling fra CISU har forlænget det internationale skovprogram med fire år fra 2022 til 2025.
Læs mere om DOF BirdLifes internationale arbejde med skovbeskyttelse.
Yderligere oplysninger
Toke F. Nyborg, international rådgiver i DOF BirdLife
Tlf. 33 28 38 52
Dansk Ornitologisk Forening / BirdLife Danmark (DOF BirdLife)
Tlf. 33 28 38 00