Nyhedsoversigt

         


Vadefugle lægger æg tidligere på året

fredag 15. juni 2018
Klimaændringerne har speedet fuglenes familieliv op. Viber og rødben ankommer til deres ynglepladser flere uger tidligere, end de gjorde for knap 100 år siden. Og de bygger rede og lægger æg en uge tidligere end i ”gamle dage”.

Sjælden rosenstær slår alle rekorder i Danmark

torsdag 7. juni 2018
Den sjældne rosenstær har invaderet Europa og har slået alle rekorder i Danmark de senere uger. Arten er set på en halv snes kystnære lokaliteter. Formentlig har mangel på føde i steppe- og græsområder, hvor rosenstæren yngler i kolonier, tvunget flokkevis af fugle på langfart mod lande omkring Middelhavet.

Natura 2000-skandale eskalerer: Regeringens overgreb mod beskyttet natur større end hidtil antaget

lørdag 2. juni 2018
Regeringen vil fjerne endnu mere EU-beskyttet natur end først meldt ud. Yderligere 2200 hektar beskyttet natur skal miste beskyttelsen i forhold til det oprindelige forslag, hvis det står til den nye miljøminister. Skandale for naturen og i strid med regeringens egen grønne snak, mener DOF.

Mangelfuld implementering af naturdirektiver i Danmark

torsdag 31. maj 2018
Danmark halter bagefter, når det gælder implementeringen af EU's naturdirektiver. Det samme gør sig gældende for 17 andre europæiske lande. Det viser et studie foretaget af BirdLife Europa sammen med WWF Verdensnaturfonden , The European Environmental Bureau (EEB) og Friends of the Earth. Rapporten får nu flere partier til at indkalde miljøministeren i samråd.

Prop i redehullet skal hjælpe den sjældne vendehals

torsdag 24. maj 2018
Redekasser til sjældne spætter er forbudt område for almindelige mejser. For at forhindre musvitter og blåmejser i at besætte de specialdesignede spætteboliger, sætter Dansk Ornitologisk Forening i Østjylland propper i kassernes redehuller, lige indtil spætterne er tilbage fra deres vinterferie i Afrika.

Motorvej af elledninger vil give ragnarok af døde fugle langs Skjern Enge og Vadehavet

fredag 18. maj 2018
Dansk Ornitologisk Forening (DOF) frygter massedød blandt sjældne ynglefugle og talrige trækfugle, hvis en planlagt højspændingsledning med 500 kæmpestore master kommer til at skære igennem et af Danmarks fuglerigeste områder, Skjern Enge. Også Vadehavets trækfugle vil blive truet af elledningen, der vil løbe som en motorvej parallelt med et af Nordeuropas vigtigste fugleområder.

Lærkereder tromlet ned på Naturstyrelsens areal

onsdag 9. maj 2018
Dansk Ornitologisk Forening (DOF) kritiserer driften af de statsejede arealer på den nedlagte Flyvestation Værløse. Naturstyrelsen skilter flittigt med naturhensyn, men i praksis lader den landbrugsdrift ødelægge ynglesæsonen for jordrugende fugle på de tidligere militære græsflader

Færre tyrkerduer i Danmark

onsdag 9. maj 2018
Mens ringduen er i fremgang som en af det danske landskabs mest succesfulde ynglefuglearter de senere årtier, går det tilbage for den mindre tyrkerdue. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) har foreslået en totalfredning af tyrkerduen i forbindelse med den aktuelle revision af jagttiderne.

Tre nye fuglearter i Danmark: Forsinket forår blev til hit-forår

onsdag 2. maj 2018
Fugle-entusiaster jubler. Et varmt pust af sommer fra Syden og en navigationsfejl hos en sibirisk trækfugl gav den danske fuglefauna et hattrick med de tre ekstreme sjældenheder lille sejler, snefinke og gulbrynet værling set på bare 12 dage i april. Gulbrynet værling holdt endda 1. maj i Skagen, og den er her formentlig endnu.

Folketællinger af insekter i Danmark

tirsdag 24. april 2018
Danskerne kan i den kommende sommer deltage i to optællinger af insekter i landskabet. Det sker efter rapporter om dramatiske tilbagegange for både insekter og fugle herhjemme og i vores nabolande, skriver DOF's medlemsblad, Fugle & Natur.

FORRIGE     1  |  ...  |  61  |  62  |  63  |  64  |  65  |  ...  |  216     NÆSTE