Sammenlignet med andre dyr er fugle faktisk ret kloge. Råger, gråkrager, alliker, ravne, skovskader og husskader er nok de klogeste af alle fugle. faktisk mener man at krager er lige så kloge som chimpanser og gorillaer.

I filmene kan du se hvordan nogen fugle har fundet ud af at bruge pinde som værktøj til at få fat i maden med - det er meget klogt!


Ravn med en ret stor pind som den sikkert skal bruge til at bygge rede med. Foto: John Larsen

 

 

Hjælp os med at bevare ØrneTV – Klik her for at støtte ❤️

Følg med på denne side, hvor DOF's ØrneTV sender live fra Fugleværnsfondens reservat i Saksfjed-Hyllekrog.

Vi har glædet os enormt til at kunne vise jer havørnene igen - denne gang med et bedre udsyn, end det vi tidligere har kunne tilbyde jer.  

Til ynglesæsonen her i 2025 har vi forsøgt at helgradere os ved at sætte et ekstra webkamera op over ørnenes nyeste rede, som de valgte i 2024. Det vil altså sige, at der både sidder et webkamera over ørnenes gamle, oprindelige rede, som sendte levende billeder fra premieren i 2013 og ti år frem, og så den nyeste rede, som de i år har valgt.

Læs mere om forberedelserne til ØrneTV's 2025 her

Vi håber, at I vil følge med. Rigtig god fornøjelse! 

Hvem er hvem?

Et af de mest stillede spørgsmål i ØrneTV's kommentarspor handler om, hvordan man kan kende de voksne havørne fra hinanden. Her er de tydeligste forskelle: 

Hun er ringmærket på det ene ben, har to sorte pletter på halens overside, et mørkere hoved og hals end hannens. Hendes hale har en skade i venstre side. Derudover er hun større og kraftigere end hannen. 

Han er Ikke ringmærket, har tre sorte pletter på halens overside, et lysere hoved og hals end hunnen. Han har ingen skade på halen, er mindre og har et knap så brysk look som hunnen.

Kom tæt på ørnene uden at forstyrre dem
At opleve ørnene i deres naturlige omgivelser er en enestående oplevelse, men det er vigtigt at huske, at ørnene er særligt sårbare over for forstyrrelser. Når man bevæger sig tæt på redeområder eller opholdssteder, kan det stresse fuglene og forstyrre deres yngleaktivitet. Derfor er det afgørende, at vi holder en respektfuld afstand til ynglende rovfugle som Havørnen.
 
Med et teleskop kan du få en fantastisk oplevelse af ørnene – helt tæt på, uden at forstyrre dem. Et teleskop giver dig mulighed for at se selv de mindste detaljer i fjerdragten og observere deres fascinerende adfærd fra en behagelig og sikker afstand. Naturbutikken tilbyder et udvalg af teleskoper, der er ideelle til fuglekiggeri og observationer af store fugle som ørne. Når du vælger et teleskop fra Naturbutikken, støtter du samtidig DOF BirdLife's arbejde for at beskytte fuglene og deres levesteder.

Hvornår blev æggene lagt?

Første æg blev lagt lørdag 1. marts kl. 18.48. Det klækkede mandag 7. april kl. 16:09 efter 36 dage, 21 timer og 21 minutter. Andet æg blev lagt onsdag 5. marts kl. 14:39.

Tid fra æg nr. 1 klækkede: 00 dage 00 timer 00 minutter 00 seconds
Tid fra æg nr. 2 blev lagt: 00 dage 00 timer 00 minutter 00 seconds
 

Skriv en kommentar
-> skriv en kommentar
Kommentarer
-> kommentarer