Nyhedsoversigt
EU vil have natur til vores børn og børnebørnfredag 11. juni 2021En tredjedel af naturen i EU skal beskyttes. Det mål er nu endeligt godkendt i parlamentet, og det er en vigtig sejr i kampen mod biodiversitetskrisen, mener DOF BirdLife.Rasmus Prehn modtog danskernes krav om at stoppe ødelæggelse af skov torsdag 3. juni 2021Fire NGO’er overrakte onsdag et fælles krav til fødevareminister Rasmus Prehn, om at Danmark skal gå forrest i kampen for en ambitiøs europæisk skovlov. Kravet blev stillet på vegne af knap 1,2 millioner EU-borgere, der kalder på handling for at stoppe EU’s bidrag til afbrænding af verdens skove.En million til kirkeuglen: Et godt skridt fremad for Danmarks mindste ugle onsdag 2. juni 2021En million kroner skal nu hjælpe Danmarks mindste og meget sjældne ugle, kirkeuglen. Det er en god begyndelse, men det er en lang og sej kamp, hvor der er brug for endnu flere penge.Se med når DOF BirdLife sender live fra Naturmødettorsdag 27. maj 2021Fugleviden, fugletips, kendetegn og naturpolitik. I fem liveudsendelser den 30. maj tager DOF BirdLife seerne med vidt omkring i fuglenes verden.Trods et koldt forår ser 2021 lovende ud for den hvide stork onsdag 26. maj 2021Efter et 2020, der var det bedste år i et kvart århundrede for den hvide stork i Danmark, tager den folkekære trækfugl tråden op. Også i år er der syv sikre ynglepar, men der er udsigt til flere. Storkesucces i Sønderjylland er nøglen til en større spredning mod nord i Jylland, siger Dansk Ornitologisk Forenings storkeekspert, Hans Skov.Sebastian Klein – nu også som ambassadørfredag 21. maj 2021Den landskendte naturformidler skal hjælpe Fugleværnsfonden med opkøb af natur, skriver bladet Fugle & Natur.Flere vil se på fugletorsdag 20. maj 2021Danskerne har lært ordet biodiversitet, vi har søgt ud i naturen under Corona – og nu mærker Dansk Ornitologisk Forening også en markant medlemsfremgang efter mange års stilstand, skriver bladet Fugle & Natur.Fra Israel til Skagen: Gærdesanger fløj 3.650 kilometer på halvanden månedtorsdag 20. maj 2021Grå sangfugl kastede nyt lys over fugletrækkets gåder, da den fløj i et ringmærkningsnet nær Grenen i Skagen.Kulde bremsede fugletrækket: Trækfugle fra Afrika er ankommet to uger forsinketonsdag 19. maj 2021En april præget af lave temperaturer og sne langt mod syd i Europa satte en stopklods for fugletrækket fra tropernes vinterkvarterer mod ynglepladserne i tempererede egne. Men nu er der hul igennem, og løvsangere, rødstjerte, gærdesangere og rørsangere fylder i disse dage Danmark med sang.Naturstyrelsen ophæver beskyttelsen af sjælden ynglefugl i Gribskovonsdag 19. maj 2021Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.
torsdag 3. juni 2021
Fire NGO’er overrakte onsdag et fælles krav til fødevareminister Rasmus Prehn, om at Danmark skal gå forrest i kampen for en ambitiøs europæisk skovlov. Kravet blev stillet på vegne af knap 1,2 millioner EU-borgere, der kalder på handling for at stoppe EU’s bidrag til afbrænding af verdens skove.
En million til kirkeuglen: Et godt skridt fremad for Danmarks mindste ugle onsdag 2. juni 2021En million kroner skal nu hjælpe Danmarks mindste og meget sjældne ugle, kirkeuglen. Det er en god begyndelse, men det er en lang og sej kamp, hvor der er brug for endnu flere penge.Se med når DOF BirdLife sender live fra Naturmødettorsdag 27. maj 2021Fugleviden, fugletips, kendetegn og naturpolitik. I fem liveudsendelser den 30. maj tager DOF BirdLife seerne med vidt omkring i fuglenes verden.Trods et koldt forår ser 2021 lovende ud for den hvide stork onsdag 26. maj 2021Efter et 2020, der var det bedste år i et kvart århundrede for den hvide stork i Danmark, tager den folkekære trækfugl tråden op. Også i år er der syv sikre ynglepar, men der er udsigt til flere. Storkesucces i Sønderjylland er nøglen til en større spredning mod nord i Jylland, siger Dansk Ornitologisk Forenings storkeekspert, Hans Skov.Sebastian Klein – nu også som ambassadørfredag 21. maj 2021Den landskendte naturformidler skal hjælpe Fugleværnsfonden med opkøb af natur, skriver bladet Fugle & Natur.Flere vil se på fugletorsdag 20. maj 2021Danskerne har lært ordet biodiversitet, vi har søgt ud i naturen under Corona – og nu mærker Dansk Ornitologisk Forening også en markant medlemsfremgang efter mange års stilstand, skriver bladet Fugle & Natur.Fra Israel til Skagen: Gærdesanger fløj 3.650 kilometer på halvanden månedtorsdag 20. maj 2021Grå sangfugl kastede nyt lys over fugletrækkets gåder, da den fløj i et ringmærkningsnet nær Grenen i Skagen.Kulde bremsede fugletrækket: Trækfugle fra Afrika er ankommet to uger forsinketonsdag 19. maj 2021En april præget af lave temperaturer og sne langt mod syd i Europa satte en stopklods for fugletrækket fra tropernes vinterkvarterer mod ynglepladserne i tempererede egne. Men nu er der hul igennem, og løvsangere, rødstjerte, gærdesangere og rørsangere fylder i disse dage Danmark med sang.Naturstyrelsen ophæver beskyttelsen af sjælden ynglefugl i Gribskovonsdag 19. maj 2021Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.
torsdag 27. maj 2021
Fugleviden, fugletips, kendetegn og naturpolitik. I fem liveudsendelser den 30. maj tager DOF BirdLife seerne med vidt omkring i fuglenes verden.
Trods et koldt forår ser 2021 lovende ud for den hvide stork onsdag 26. maj 2021Efter et 2020, der var det bedste år i et kvart århundrede for den hvide stork i Danmark, tager den folkekære trækfugl tråden op. Også i år er der syv sikre ynglepar, men der er udsigt til flere. Storkesucces i Sønderjylland er nøglen til en større spredning mod nord i Jylland, siger Dansk Ornitologisk Forenings storkeekspert, Hans Skov.Sebastian Klein – nu også som ambassadørfredag 21. maj 2021Den landskendte naturformidler skal hjælpe Fugleværnsfonden med opkøb af natur, skriver bladet Fugle & Natur.Flere vil se på fugletorsdag 20. maj 2021Danskerne har lært ordet biodiversitet, vi har søgt ud i naturen under Corona – og nu mærker Dansk Ornitologisk Forening også en markant medlemsfremgang efter mange års stilstand, skriver bladet Fugle & Natur.Fra Israel til Skagen: Gærdesanger fløj 3.650 kilometer på halvanden månedtorsdag 20. maj 2021Grå sangfugl kastede nyt lys over fugletrækkets gåder, da den fløj i et ringmærkningsnet nær Grenen i Skagen.Kulde bremsede fugletrækket: Trækfugle fra Afrika er ankommet to uger forsinketonsdag 19. maj 2021En april præget af lave temperaturer og sne langt mod syd i Europa satte en stopklods for fugletrækket fra tropernes vinterkvarterer mod ynglepladserne i tempererede egne. Men nu er der hul igennem, og løvsangere, rødstjerte, gærdesangere og rørsangere fylder i disse dage Danmark med sang.Naturstyrelsen ophæver beskyttelsen af sjælden ynglefugl i Gribskovonsdag 19. maj 2021Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.
fredag 21. maj 2021
Den landskendte naturformidler skal hjælpe Fugleværnsfonden med opkøb af natur, skriver bladet Fugle & Natur.
Flere vil se på fugletorsdag 20. maj 2021Danskerne har lært ordet biodiversitet, vi har søgt ud i naturen under Corona – og nu mærker Dansk Ornitologisk Forening også en markant medlemsfremgang efter mange års stilstand, skriver bladet Fugle & Natur.Fra Israel til Skagen: Gærdesanger fløj 3.650 kilometer på halvanden månedtorsdag 20. maj 2021Grå sangfugl kastede nyt lys over fugletrækkets gåder, da den fløj i et ringmærkningsnet nær Grenen i Skagen.Kulde bremsede fugletrækket: Trækfugle fra Afrika er ankommet to uger forsinketonsdag 19. maj 2021En april præget af lave temperaturer og sne langt mod syd i Europa satte en stopklods for fugletrækket fra tropernes vinterkvarterer mod ynglepladserne i tempererede egne. Men nu er der hul igennem, og løvsangere, rødstjerte, gærdesangere og rørsangere fylder i disse dage Danmark med sang.Naturstyrelsen ophæver beskyttelsen af sjælden ynglefugl i Gribskovonsdag 19. maj 2021Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.
torsdag 20. maj 2021
Grå sangfugl kastede nyt lys over fugletrækkets gåder, da den fløj i et ringmærkningsnet nær Grenen i Skagen.
Kulde bremsede fugletrækket: Trækfugle fra Afrika er ankommet to uger forsinketonsdag 19. maj 2021En april præget af lave temperaturer og sne langt mod syd i Europa satte en stopklods for fugletrækket fra tropernes vinterkvarterer mod ynglepladserne i tempererede egne. Men nu er der hul igennem, og løvsangere, rødstjerte, gærdesangere og rørsangere fylder i disse dage Danmark med sang.Naturstyrelsen ophæver beskyttelsen af sjælden ynglefugl i Gribskovonsdag 19. maj 2021Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.
onsdag 19. maj 2021
Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.