Nyhedsoversigt

         


Første gang: Ringmærket dansk hedehøg fundet i Afrika

torsdag 21. maj 2020
2.430 kilometer fra sit fødested i marsken ved Ballum i Sønderjylland er en 13 år gammel hedehøg fundet død i Tunesien i Nordafrika. Trods mange år med klassisk ringmærkning af danske hedehøge er de sjældne rovfugle aldrig tidligere genmeldt syd for Middelhavet. Moderne metoder med GPS-sendere har derimod givet masser af ny viden om rovfuglenes træk.

BirdLife jubler: EU vil beskytte 30 procent af naturen i Europa

onsdag 20. maj 2020
I to nye strategier har EU kommissionen lagt en ambitiøs linje for beskyttelse af natur i Europa inspireret af blandt andet BirdLife.

Indhegnede reder giver håb for Danmarks hedehøge

onsdag 20. maj 2020
En af Danmarks mest sjældne rovfugle, hedehøgen, fik sidste år 57 unger på vingerne. Nu er de danske hedehøge vendt tilbage fra vinterkvartererne i Afrika, og ynglesæsonen er i gang, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF), der i samarbejde med landmænd indhegner og beskytter rovfuglenes reder.

Grønne organisationer: Landbruget forklejner gevinsten ved pløjeforbud

torsdag 14. maj 2020
Sprøjte-, gøde- og pløjeforbuddet har langt højere værdi for den biologiske mangfoldighed end landbruget forsøger at skabe en fortælling om. Gevinsterne er store og kan ikke erstattes af tiltag om urørt skov, lyder genmælet fra Det Grønne Kontaktudvalg til kritikken af forbuddet.

Udsigt til historisk storkeår: Syv par hvide storke er på rede i Danmark  

tirsdag 12. maj 2020
2020 kan blive det bedste år i et kvart århundrede for den hvide stork i Danmark. En eksplosion i antallet af storkepar i Holland og Tyskland har sendt rekordstore antal mod nord til Danmark, hvor storkene leder efter egnede lokaliteter med føde til en hel sommer  

Danske fuglevenner støtter nyopdaget kolibri

søndag 10. maj 2020
Den blåstrubede punastjerne, Blue-throated Hillstar, blev fundet så sent som i 2018. Arten er kritisk truet med en bestand på få hundrede fugle og en udbredelse på kun godt 100 kvadratkilometer. Nu sender DOF Travel Fonden 10.000 US Dollars til Ecuador som hjælp til at redde den smukke nye kolibri-art, oplyser Fugle & Natur, medlemsblad for Dansk Ornitologisk Forening.

Danmarks fugle skal tælles med nye metoder

lørdag 9. maj 2020
Punkttællinger af fugle har siden 1975 været rygraden i den systematiske indsamling af data om Danmarks almindelige fuglearter. Nu udvides projektet, blandt andet med såkaldte spontantællinger og tællinger om natten.

Hjælpepakke til grønne organisationer: En vigtig håndsrækning

fredag 8. maj 2020
En støtteordning på 2,5 millioner kroner skal hjælpe DOF og andre grønne organisationer med at dække tab af indtægter under coronakrisen.

Over 600 rovfugle sidder i bure i Danmark

torsdag 7. maj 2020
Siden den forrige regering tillod jagt med rovfugle i Danmark, er antallet af fugle af udenlandske rovfuglearter bag lås og slå steget voldsomt. Der sidder nu 644 rovfugle fordelt på 25 arter i bur, viser en opgørelse fra Miljøstyrelsen til Vildtforvaltningsrådet, oplyser Fugle & Natur, medlemsblad for Dansk Ornitologisk Forening, DOF.

Færre kuk i foråret: Gøgen er gået markant tilbage i Danmark

fredag 1. maj 2020
Forringede levevilkår i vinterkvartererne i tropisk Afrika og færre små naturområder i det danske agerland har gjort det sværere at være gøg. Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) fugletællinger dokumenterer, at bestanden af gøge i Danmark er blevet tyndere.

FORRIGE     1  |  ...  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  ...  |  216     NÆSTE