Navnegruppe
Tanken om at iværksætte en navnegruppe opstod i 1992, hvor der var et behov for at have vedtagne navne på fugle fra andre kontinenter end det Europæiske. Lasse Kreutzfeld og Jørgen Møller Hansen havde hver især lavet et katalog med forslag til navne, men savnede et forum, hvor forslagene kunne accepteres af brugere af fuglenavne. Efter 4 års søgen efter medlemmer til en gruppe blev Navnegruppen (NAG) oprettet i 1996. Fra starten var det meningen, at så mange brugere af fuglenavne var med i gruppen. Således var der medlemmer fra Zool. Have (Flemming Nielsen), Zool. Mus. (Jon Fjeldså), Landsorganisationen Danske Fugleforeninger (LDF) (Jørgen Møller Hansen, Henning Pust † og Mogens Behnke-Pedersen (LDF-DOF) og Dansk Ornitologisk Forening (DOF) (Lasse Kreutzfeld †, Lars Nørgaard Andersen †, Ole Geertz-Hansen †, Ivan Olsen, Lars Gissing-Hansen og Svend Rønnest) Det væsentlige formål med gruppen var (og er) at få ensartede navne uanset hvilken brugergruppe, man tilhørte. Ikke for at gøre sproget fattigere, for der skal stadig være plads til Dyttelytter og Pryllemænd. Men for at have et fælles sprog, så man kunne tale sammen.
I 2008 var gruppen færdig med at navngive alle arter i verden og arbejdet udkom i bogform Danske navne på alverdens Fugle. En velstruktureret organisation var afgørende for at arbejdet gav et godt arbejdsgænge og at gruppen – i modsætning til tidligere forsøg – arbejdede vedholdende i et positivt miljø og efter 8 år kunne der afleveres et gennemgående godt modtaget resultat.
Efter 2008 fortsatte Jon Fjeldså, Jørgen Møller Hansen, Mogens Behnke-Pedersen og Svend Rønnest med at give danske navne til alle underarter. Det er det arbejde, som nu er slut med overdragelsen af Excel-filen med 30.976 navne, fordelt på 11.088 arter og 19.888 underarter som er stillet i forslag af Navnegruppen. Imod dansk retskrivning har vi valgt at dele navne som Chaco Chachalaca m.fl. i to ord. Desuden er engelske og tyske navne listet. De engelske med kun et fåtal underarter og den tyske med alle underarter.
Sideløbende arbejder NAG med en iNDESIGN-fil, som vil blive trykt i bogform i 3 bind på i alt ca 950 sider.