Nyhedsoversigt

         


Fuglenes december-dessert er havtorn

mandag 23. december 2013
På denne årstid er bær-ædende fugle for alvor på stikkerne. Drosler, finker og mejser æder havtornebær som årets dessert i december. Bærret er sprængfyldt med C-vitaminer til gavn for både fugle og folk

Kære medlemmer: Glædelig jul og tak for i år

fredag 20. december 2013
Julehilsen fra DOF’s formand, Egon Østergaard, om stylteløber, vandrefalk, DOF-kritik af regeringen og endelig, endelig en naturfond.

Danmark mister ynglefugle

mandag 16. december 2013
1800-tallets nye nåleskove fik flere nye fuglearter til at flytte ind i den danske natur. Men de senere årtier er udviklingen vendt, så Danmark mister ynglefuglearter. Biodiversiteten er truet

Kernebideren – fugleverdens svar på Mike Tyson

mandag 9. december 2013
Danmark har en fugl, der går ind for kernekraft. Det er kernebideren. Fra naturens hånd er den udstyret med en tyrenakke og en knibtang af et næb, der har et bid, som kan knække kirsebærsten.

Nordsøen afgørende for rødstrubet lom

mandag 9. december 2013
Den danske del af Nordsøen huser flere rødstrubede lommer end hidtil antaget. Havfugletællinger fra fly viser, at den sydlige del af Nordsøen er af vital betydning for overvintrende rødstrubede lommer i de danske farvande. Ni ud af ti lommer i Danmark er rødstrubet.

Fuglevenner jubler over ny naturfond

onsdag 27. november 2013
Den bedste nyhed for naturen i rigtig mange år. Det er reaktionen fra DOF, efter at regeringen og de øvrige parter bag Finansloven 2014 har besluttet at etablere en naturfond som en del af finansloven.

Nedtur for stormmågen

tirsdag 26. november 2013
Stormmågen er gået tilbage som dansk ynglefugl. Tidligere tiders kæmpestore kolonier af stormmåger på øer og holme er blevet færre, mindre og geografisk mere spredte i Danmark. Flere stormmåger er flyttet fra kystnaturen og ind i byerne. Det afslører de senere års optællinger af kolonirugende danske kystfugle

Grønlands polarlomvier reddet fra forårsjagt

fredag 22. november 2013
Det grønlandske landsting har forkastet et forslag om at indføre jagttid på truede polarlomvier i forårsperioden. Det sker, efter at DOF, og mange andre i og uden for Grønland, har protesteret voldsomt imod forslaget. Men kun en totalfredning af polarlomvierne i mindst ti år vil kunne redde de sidste kolonier i Vest- og Østgrønland, mener DOF

Sortanden spreder sig i de danske farvande

mandag 18. november 2013
Arktiske sortænder på vinterophold i Danmark har ændret vaner. Tidligere lå fuglene koncentreret i færre, men kæmpemæssige flokke i få områder. I dag kan man opleve de 600.000 overvintrende dykænder i store dele af det danske søterritorium. Det viser tællinger af vandfugle fra specialfly. En årsag kan være flere amerikanske muslinger i Danmark.

Hvor er naturen i kommunalvalget?

fredag 15. november 2013
DEBATINDLÆG. Findes der overhovedet kandidater til kommunalvalget, der gør sig tanker om, hvordan naturen i kommunerne får det bedre?

FORRIGE     1  |  ...  |  102  |  103  |  104  |  105  |  106  |  ...  |  215     NÆSTE