Nyhedsoversigt
Fra Tanzania til Thy for at se på fugletorsdag 20. oktober 2005Dansk Ornitologisk Forening underviser afrikanere i at gøre fuglekiggeri folkeligt og fornøjeligt Kratluskere til træf i Thytorsdag 20. oktober 2005Fuglerige krat fra Bulbjerg over Hanstholm til Agger Tange er i denne uge mandsopdækket af feltornitologer på udkig efter sjældne fugle, oplyser DOF. Drømmen er at finde en rubinnattergal eller en sibirisk drossel.Første nat i det fri er farligstmandag 10. oktober 2005Forskeren Peter Sunde har fundet ud af, hvad unge natugler dør af, når de forlader deres trygge hjem, oplyser DOF. Ræve, duehøge og musvåger er uglernes største fjender. Og så er det farligere at være en ung natugle om sommeren end om foråret.Klare kriterier for nationalparkertirsdag 4. oktober 2005Vi skal have klare kriterier for, hvad en dansk nationalpark kan være. Det siger Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Friluftsrådet og WWF Verdensnaturfonden, som sammen har udarbejdet et debatoplæg om sådanne kriterierRuser er dødsfælder for småfugletirsdag 4. oktober 2005Fiskeredskaber, der hænger til tørre har tusindvis af fugle på deres samvittighed, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. En fjordfisker opfordrer ruseejere til ikke kun at sætte odderriste i deres redskaber. Også fugleriste. Russiske sangfugle på afvejetirsdag 4. oktober 2005De seneste uger er der i Danmark set adskillige hvidbrynede løvsangere fra Rusland, oplyser DOF. De små sangere burde være på vej mod deres vinterkvarterer i Sydøstasien, men er i stedet fløjet mod Vesteuropa. Formentlig vil de bukke under på havet i løbet af efteråret Arktiske dykænder truet af klimaændringermandag 26. september 2005Varmere klima kan ændre yngleområderne for sortænder og fløjlsænder så radikalt, at bestandene på få år risikerer at blive voldsomt reduceret, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.Ederfuglen er dykket - også i antalmandag 26. september 2005Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU. Søpapegøjer i Vejle Fjordtorsdag 22. september 2005For tredje år i træk holder der lunder, søpapegøjer, til i det østjyske nær havnen i Vejle, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Hvor de i Danmark så sjældne havfugle, der næsten udelukkende hører Nordsøen og Vestkysten til, stammer fra er en gåde. Måske fra en lille ukendt svensk bestand.Sangfugle serveres på spisestederonsdag 21. september 2005Fuglevenner på Cypern indleder kampagne for at stoppe ulovlig fangst af rødhalse, sangere og andre småfugle, som dør på limpinde eller fanges i stor stil i net. Formentlig ender også danske trækfugle som middagsretten "ambelopoulia" på cypriotiske restauranter, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.
torsdag 20. oktober 2005
Fuglerige krat fra Bulbjerg over Hanstholm til Agger Tange er i denne uge mandsopdækket af feltornitologer på udkig efter sjældne fugle, oplyser DOF. Drømmen er at finde en rubinnattergal eller en sibirisk drossel.
Første nat i det fri er farligstmandag 10. oktober 2005Forskeren Peter Sunde har fundet ud af, hvad unge natugler dør af, når de forlader deres trygge hjem, oplyser DOF. Ræve, duehøge og musvåger er uglernes største fjender. Og så er det farligere at være en ung natugle om sommeren end om foråret.Klare kriterier for nationalparkertirsdag 4. oktober 2005Vi skal have klare kriterier for, hvad en dansk nationalpark kan være. Det siger Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Friluftsrådet og WWF Verdensnaturfonden, som sammen har udarbejdet et debatoplæg om sådanne kriterierRuser er dødsfælder for småfugletirsdag 4. oktober 2005Fiskeredskaber, der hænger til tørre har tusindvis af fugle på deres samvittighed, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. En fjordfisker opfordrer ruseejere til ikke kun at sætte odderriste i deres redskaber. Også fugleriste. Russiske sangfugle på afvejetirsdag 4. oktober 2005De seneste uger er der i Danmark set adskillige hvidbrynede løvsangere fra Rusland, oplyser DOF. De små sangere burde være på vej mod deres vinterkvarterer i Sydøstasien, men er i stedet fløjet mod Vesteuropa. Formentlig vil de bukke under på havet i løbet af efteråret Arktiske dykænder truet af klimaændringermandag 26. september 2005Varmere klima kan ændre yngleområderne for sortænder og fløjlsænder så radikalt, at bestandene på få år risikerer at blive voldsomt reduceret, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.Ederfuglen er dykket - også i antalmandag 26. september 2005Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU. Søpapegøjer i Vejle Fjordtorsdag 22. september 2005For tredje år i træk holder der lunder, søpapegøjer, til i det østjyske nær havnen i Vejle, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Hvor de i Danmark så sjældne havfugle, der næsten udelukkende hører Nordsøen og Vestkysten til, stammer fra er en gåde. Måske fra en lille ukendt svensk bestand.Sangfugle serveres på spisestederonsdag 21. september 2005Fuglevenner på Cypern indleder kampagne for at stoppe ulovlig fangst af rødhalse, sangere og andre småfugle, som dør på limpinde eller fanges i stor stil i net. Formentlig ender også danske trækfugle som middagsretten "ambelopoulia" på cypriotiske restauranter, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.
tirsdag 4. oktober 2005
Vi skal have klare kriterier for, hvad en dansk nationalpark kan være. Det siger Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Friluftsrådet og WWF Verdensnaturfonden, som sammen har udarbejdet et debatoplæg om sådanne kriterier
Ruser er dødsfælder for småfugletirsdag 4. oktober 2005Fiskeredskaber, der hænger til tørre har tusindvis af fugle på deres samvittighed, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. En fjordfisker opfordrer ruseejere til ikke kun at sætte odderriste i deres redskaber. Også fugleriste. Russiske sangfugle på afvejetirsdag 4. oktober 2005De seneste uger er der i Danmark set adskillige hvidbrynede løvsangere fra Rusland, oplyser DOF. De små sangere burde være på vej mod deres vinterkvarterer i Sydøstasien, men er i stedet fløjet mod Vesteuropa. Formentlig vil de bukke under på havet i løbet af efteråret Arktiske dykænder truet af klimaændringermandag 26. september 2005Varmere klima kan ændre yngleområderne for sortænder og fløjlsænder så radikalt, at bestandene på få år risikerer at blive voldsomt reduceret, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.Ederfuglen er dykket - også i antalmandag 26. september 2005Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU. Søpapegøjer i Vejle Fjordtorsdag 22. september 2005For tredje år i træk holder der lunder, søpapegøjer, til i det østjyske nær havnen i Vejle, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Hvor de i Danmark så sjældne havfugle, der næsten udelukkende hører Nordsøen og Vestkysten til, stammer fra er en gåde. Måske fra en lille ukendt svensk bestand.Sangfugle serveres på spisestederonsdag 21. september 2005Fuglevenner på Cypern indleder kampagne for at stoppe ulovlig fangst af rødhalse, sangere og andre småfugle, som dør på limpinde eller fanges i stor stil i net. Formentlig ender også danske trækfugle som middagsretten "ambelopoulia" på cypriotiske restauranter, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.
tirsdag 4. oktober 2005
De seneste uger er der i Danmark set adskillige hvidbrynede løvsangere fra Rusland, oplyser DOF. De små sangere burde være på vej mod deres vinterkvarterer i Sydøstasien, men er i stedet fløjet mod Vesteuropa. Formentlig vil de bukke under på havet i løbet af efteråret
Arktiske dykænder truet af klimaændringermandag 26. september 2005Varmere klima kan ændre yngleområderne for sortænder og fløjlsænder så radikalt, at bestandene på få år risikerer at blive voldsomt reduceret, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.Ederfuglen er dykket - også i antalmandag 26. september 2005Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU. Søpapegøjer i Vejle Fjordtorsdag 22. september 2005For tredje år i træk holder der lunder, søpapegøjer, til i det østjyske nær havnen i Vejle, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Hvor de i Danmark så sjældne havfugle, der næsten udelukkende hører Nordsøen og Vestkysten til, stammer fra er en gåde. Måske fra en lille ukendt svensk bestand.Sangfugle serveres på spisestederonsdag 21. september 2005Fuglevenner på Cypern indleder kampagne for at stoppe ulovlig fangst af rødhalse, sangere og andre småfugle, som dør på limpinde eller fanges i stor stil i net. Formentlig ender også danske trækfugle som middagsretten "ambelopoulia" på cypriotiske restauranter, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.
mandag 26. september 2005
Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.
Søpapegøjer i Vejle Fjordtorsdag 22. september 2005For tredje år i træk holder der lunder, søpapegøjer, til i det østjyske nær havnen i Vejle, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Hvor de i Danmark så sjældne havfugle, der næsten udelukkende hører Nordsøen og Vestkysten til, stammer fra er en gåde. Måske fra en lille ukendt svensk bestand.Sangfugle serveres på spisestederonsdag 21. september 2005Fuglevenner på Cypern indleder kampagne for at stoppe ulovlig fangst af rødhalse, sangere og andre småfugle, som dør på limpinde eller fanges i stor stil i net. Formentlig ender også danske trækfugle som middagsretten "ambelopoulia" på cypriotiske restauranter, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.
onsdag 21. september 2005
Fuglevenner på Cypern indleder kampagne for at stoppe ulovlig fangst af rødhalse, sangere og andre småfugle, som dør på limpinde eller fanges i stor stil i net. Formentlig ender også danske trækfugle som middagsretten "ambelopoulia" på cypriotiske restauranter, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.