Nyhedsoversigt
Livet på landet levner ringe fugls fødemandag 20. juni 200518 lande i EU har bidraget med oplysninger til ny dokumentation, der viser, at agerlandets fugle er i krise. Skovens fugle har det lidt bedre, og fuglefaunaens generalister trives ligefrem, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.Krager går til golftorsdag 16. juni 2005Nogle af kragerne øst for Ribe er helt til green. De har specialiseret sig i at stjæle golfbolde i en grad, så det skorter på fairplay på fairwayen19 par skestorke yngler i Danmarkmandag 13. juni 2005Trods en våd og kølig maj og forsommer vil den tropiske skestork få cirka 40 unger på vingerne i år i Danmark oplyser Dansk Ornitologisk ForeningVerdens værste værteronsdag 8. juni 2005Tidens tendens går i retning af øget modvilje mod svaler, der bygger reder på vores huse og som nødvendigvis må klatte med passende mellemrum. Nymodens viceværter tolererer end ikke svineri fra vores mindste medskabninger. Vi risikerer at opdrage vores børn til fjender af naturen, frygter biolog i Dansk Ornitologisk Forening.Fugleøer for folketonsdag 8. juni 2005Frederikshavns Kommune og tidligere miljøminister Hans Chr. Schmidt (V) står bag ideen om at bygge overnatnings-faciliteter nær Hirsholmenes fuglekolonier Danmarks største ternekoloni truet af turismemandag 6. juni 2005Nordjyllands Statsskovdistrikt ønsker at bygge overnatningspladser for op imod 28 personer, der skal kunne bo blot 100 meter fra Nordeuropas største koloni af splitterner. Dansk Ornitologisk Forening kalder forslaget en trussel mod Hirsholmenes unikke ternekoloni Hulduens trivsel halter på Hirsholmenemandag 6. juni 2005Regulering af skarver fører til forstyrrelser, som skræmmer de sky og sjældne hulduer af deres reder, så alliker kan snuppe duens æg. Hulduen er med til at betale prisen for skarvens upopularitetStærke fotos af Europas agerlandsfuglefredag 3. juni 2005Den internationale naturorganisation BirdLife har kåret vinderne af deres store fotokonkurrence om Europas landbrugslandskaber. Vinderbillederne giver et klart visuelt signal om de naturværdier, der er ved at gå tabt i Europa.Bysbørn kæmper for bysvalerfredag 3. juni 2005I Gl. Rye ved Silkeborg har en svaleven sat gang i en indsamling af underskrifter, der skal få ledelsen på landsbyens skole til at lade være med at spule bysvalernes reder ned. Vær med til at beskytte fuglenefredag 3. juni 2005Rigtige ornitologer tæller fugle! DOF gennemfører nu på 30. år punkttællingsprojektet, der har til formål at følge bestandsudviklingen hos de almindelige danske ynglefugle. Det gør projektet så godt, at det for hovedparten af de almindelige fuglearter gælder, at det er den eneste viden vi har om bestandsændringerne.
torsdag 16. juni 2005
Nogle af kragerne øst for Ribe er helt til green. De har specialiseret sig i at stjæle golfbolde i en grad, så det skorter på fairplay på fairwayen
19 par skestorke yngler i Danmarkmandag 13. juni 2005Trods en våd og kølig maj og forsommer vil den tropiske skestork få cirka 40 unger på vingerne i år i Danmark oplyser Dansk Ornitologisk ForeningVerdens værste værteronsdag 8. juni 2005Tidens tendens går i retning af øget modvilje mod svaler, der bygger reder på vores huse og som nødvendigvis må klatte med passende mellemrum. Nymodens viceværter tolererer end ikke svineri fra vores mindste medskabninger. Vi risikerer at opdrage vores børn til fjender af naturen, frygter biolog i Dansk Ornitologisk Forening.Fugleøer for folketonsdag 8. juni 2005Frederikshavns Kommune og tidligere miljøminister Hans Chr. Schmidt (V) står bag ideen om at bygge overnatnings-faciliteter nær Hirsholmenes fuglekolonier Danmarks største ternekoloni truet af turismemandag 6. juni 2005Nordjyllands Statsskovdistrikt ønsker at bygge overnatningspladser for op imod 28 personer, der skal kunne bo blot 100 meter fra Nordeuropas største koloni af splitterner. Dansk Ornitologisk Forening kalder forslaget en trussel mod Hirsholmenes unikke ternekoloni Hulduens trivsel halter på Hirsholmenemandag 6. juni 2005Regulering af skarver fører til forstyrrelser, som skræmmer de sky og sjældne hulduer af deres reder, så alliker kan snuppe duens æg. Hulduen er med til at betale prisen for skarvens upopularitetStærke fotos af Europas agerlandsfuglefredag 3. juni 2005Den internationale naturorganisation BirdLife har kåret vinderne af deres store fotokonkurrence om Europas landbrugslandskaber. Vinderbillederne giver et klart visuelt signal om de naturværdier, der er ved at gå tabt i Europa.Bysbørn kæmper for bysvalerfredag 3. juni 2005I Gl. Rye ved Silkeborg har en svaleven sat gang i en indsamling af underskrifter, der skal få ledelsen på landsbyens skole til at lade være med at spule bysvalernes reder ned. Vær med til at beskytte fuglenefredag 3. juni 2005Rigtige ornitologer tæller fugle! DOF gennemfører nu på 30. år punkttællingsprojektet, der har til formål at følge bestandsudviklingen hos de almindelige danske ynglefugle. Det gør projektet så godt, at det for hovedparten af de almindelige fuglearter gælder, at det er den eneste viden vi har om bestandsændringerne.
onsdag 8. juni 2005
Tidens tendens går i retning af øget modvilje mod svaler, der bygger reder på vores huse og som nødvendigvis må klatte med passende mellemrum. Nymodens viceværter tolererer end ikke svineri fra vores mindste medskabninger. Vi risikerer at opdrage vores børn til fjender af naturen, frygter biolog i Dansk Ornitologisk Forening.
Fugleøer for folketonsdag 8. juni 2005Frederikshavns Kommune og tidligere miljøminister Hans Chr. Schmidt (V) står bag ideen om at bygge overnatnings-faciliteter nær Hirsholmenes fuglekolonier Danmarks største ternekoloni truet af turismemandag 6. juni 2005Nordjyllands Statsskovdistrikt ønsker at bygge overnatningspladser for op imod 28 personer, der skal kunne bo blot 100 meter fra Nordeuropas største koloni af splitterner. Dansk Ornitologisk Forening kalder forslaget en trussel mod Hirsholmenes unikke ternekoloni Hulduens trivsel halter på Hirsholmenemandag 6. juni 2005Regulering af skarver fører til forstyrrelser, som skræmmer de sky og sjældne hulduer af deres reder, så alliker kan snuppe duens æg. Hulduen er med til at betale prisen for skarvens upopularitetStærke fotos af Europas agerlandsfuglefredag 3. juni 2005Den internationale naturorganisation BirdLife har kåret vinderne af deres store fotokonkurrence om Europas landbrugslandskaber. Vinderbillederne giver et klart visuelt signal om de naturværdier, der er ved at gå tabt i Europa.Bysbørn kæmper for bysvalerfredag 3. juni 2005I Gl. Rye ved Silkeborg har en svaleven sat gang i en indsamling af underskrifter, der skal få ledelsen på landsbyens skole til at lade være med at spule bysvalernes reder ned. Vær med til at beskytte fuglenefredag 3. juni 2005Rigtige ornitologer tæller fugle! DOF gennemfører nu på 30. år punkttællingsprojektet, der har til formål at følge bestandsudviklingen hos de almindelige danske ynglefugle. Det gør projektet så godt, at det for hovedparten af de almindelige fuglearter gælder, at det er den eneste viden vi har om bestandsændringerne.
mandag 6. juni 2005
Nordjyllands Statsskovdistrikt ønsker at bygge overnatningspladser for op imod 28 personer, der skal kunne bo blot 100 meter fra Nordeuropas største koloni af splitterner. Dansk Ornitologisk Forening kalder forslaget en trussel mod Hirsholmenes unikke ternekoloni
Hulduens trivsel halter på Hirsholmenemandag 6. juni 2005Regulering af skarver fører til forstyrrelser, som skræmmer de sky og sjældne hulduer af deres reder, så alliker kan snuppe duens æg. Hulduen er med til at betale prisen for skarvens upopularitetStærke fotos af Europas agerlandsfuglefredag 3. juni 2005Den internationale naturorganisation BirdLife har kåret vinderne af deres store fotokonkurrence om Europas landbrugslandskaber. Vinderbillederne giver et klart visuelt signal om de naturværdier, der er ved at gå tabt i Europa.Bysbørn kæmper for bysvalerfredag 3. juni 2005I Gl. Rye ved Silkeborg har en svaleven sat gang i en indsamling af underskrifter, der skal få ledelsen på landsbyens skole til at lade være med at spule bysvalernes reder ned. Vær med til at beskytte fuglenefredag 3. juni 2005Rigtige ornitologer tæller fugle! DOF gennemfører nu på 30. år punkttællingsprojektet, der har til formål at følge bestandsudviklingen hos de almindelige danske ynglefugle. Det gør projektet så godt, at det for hovedparten af de almindelige fuglearter gælder, at det er den eneste viden vi har om bestandsændringerne.
fredag 3. juni 2005
Den internationale naturorganisation BirdLife har kåret vinderne af deres store fotokonkurrence om Europas landbrugslandskaber. Vinderbillederne giver et klart visuelt signal om de naturværdier, der er ved at gå tabt i Europa.
Bysbørn kæmper for bysvalerfredag 3. juni 2005I Gl. Rye ved Silkeborg har en svaleven sat gang i en indsamling af underskrifter, der skal få ledelsen på landsbyens skole til at lade være med at spule bysvalernes reder ned. Vær med til at beskytte fuglenefredag 3. juni 2005Rigtige ornitologer tæller fugle! DOF gennemfører nu på 30. år punkttællingsprojektet, der har til formål at følge bestandsudviklingen hos de almindelige danske ynglefugle. Det gør projektet så godt, at det for hovedparten af de almindelige fuglearter gælder, at det er den eneste viden vi har om bestandsændringerne.
fredag 3. juni 2005
Rigtige ornitologer tæller fugle! DOF gennemfører nu på 30. år punkttællingsprojektet, der har til formål at følge bestandsudviklingen hos de almindelige danske ynglefugle. Det gør projektet så godt, at det for hovedparten af de almindelige fuglearter gælder, at det er den eneste viden vi har om bestandsændringerne.