Nyhedsoversigt

         


Nyt dansk storkepar giver løfter for fremtiden

onsdag 10. august 2016
Danmark har denne sommer for første gang siden 2006 tre ynglepar af hvid stork. Et nyetableret par i Nørreådalen ved Viborg giver forhåbninger om flere storke i det danske landskab. De midtjyske storke er nemlig de første vilde storke siden 2007, der slår sig fast ned i vores natur.

Gribskov har to slags ørne med unger for første gang

tirsdag 12. juli 2016
Gribskov er blevet de store vingefangs skov i hovedstadsområdet. I Gribskov er der for første gang unger hos begge de to store rovfugle fiskeørn og landets største rovfugl, havørn. Men også den sjældne og truede rød glente har unger. Til gengæld går det skidt med duehøgen, som der bliver færre af i Gribskov. Se video med fiskeørnenes unger.

Totalfredet havørn og rød glente er døde af ulovlig gift

fredag 8. juli 2016
Dansk Ornitologisk Forening (DOF) kan dokumentere, at det akut dræbende pesticid carbofuran fortsat florerer i den danske natur, selv om giften har været forbudt i EU siden 2008. Nu er endnu en totalfredet rød glente midt i sin ynglesæson død på grund af giftstoffet, og endnu en havørn fra Nordfyn er obduceret giftdræbt med et højt indhold af carbofuran i kroppen. Alene på Fyn og Langeland er seks havørne døde af forgiftninger de senere år .

Vigtigt naturområde forbløder igen på grund af fejl med pumpe

fredag 8. juli 2016
Vandstanden i et af Københavns vigtigste naturområder, Klydesøen på Vestamager, er på få dage faldet med over en meter og har efterladt store udtørrede mudderbanker i stedet for livgivende vand på grund af fejl med en pumpe. Sidste år var fejl med pumperne også skyld i at vandet fossede ud af Klydesøen, men nu vil Naturstyrelsen sikre sig mod gentagelser.

Danmarks stære mangler køer på græs

onsdag 22. juni 2016
Ny forskning fra DOF og Aarhus Universitet dokumenterer for første gang, at stærens voldsomme tilbagegang hænger nøje sammen med, at færre køer kommer ud af staldene for at gumle græs. Særligt tydeligt er det på Sjælland, hvor stæren er helt forsvundet lokalt som ynglefugl over store dele af øen, fordi der stort set ikke er husdyr på græs tilbage. Stæren trives bedst i Vest- og Sydjylland, som huser flere end 90 procent af Danmarks malkekøer. Se også videoer nederst.

DOF: Miljøministerens skarv-plan går for vidt

tirsdag 14. juni 2016
Dansk Ornitologisk Forening kritiserer flere punkter i den forvaltningsplan for skarven, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) ønsker at stramme, så det bliver lettere at skyde og skræmme skarver. Det tangerer for eksempel forvaltningsmæssig radikalisering på naturfronten, når man vil tillade at bruge lokkefugle for at regulere skarver, mener DOF.

Værnengene pløjes og gødskes trods fredning og EU-beskyttelse

tirsdag 7. juni 2016
Et af Danmarks vigtigste fugleområder er under pres for at blive opdyrket, selv om det både er fredet, udlagt som EU Natura-2000-område og juridisk beskyttet af Naturbeskyttelseslovens paragraf 3. Naturfotografen Finn Birkholm-Clausen har klaget til Statsforvaltningen, fordi han mener, at Ringkøbing-Skjern Kommune undlader at håndhæve loven, selv om naturmyndigheden har pligt til det. Dette forår har han anmeldt godt en snes ulovlige forhold på Værnengene til politiet.

Utrolig optagelse: Vandrefalk fodrer sine unger

mandag 6. juni 2016
VIDEO For første gang kan vi vise dig en enestående scene fra familie-livet hos et af vores ynglepar af vandrefalke, verdens hurtigste fugleart.

Naturpakke med grimme skønhedspletter

fredag 27. maj 2016
DOF MENER En national strategi for biodiversitet blev det ikke til med regeringens Naturpakke, lidt naturskov, beskedne millioner til de truede og sjældne arter og mørke kapitler om ødelæggelse af beskyttede, små naturarealer. Med den plan når Danmark ikke at stoppe tabet i biodiversitet før 2020.

Nattergalen er ved at forlade Danmark

fredag 27. maj 2016
Den danske sommernat bliver fattigere og fattigere på syngende nattergale. Bestanden er mere end halveret på 15 år, viser Dansk Ornitologisk Forenings årlige tællinger af Danmarks almindelige fugle. De såkaldte punkttællinger har i 40 år trukket trends og tendenser ud af den danske fuglefauna.

FORRIGE     1  |  ...  |  79  |  80  |  81  |  82  |  83  |  ...  |  217     NÆSTE