Nyhedsoversigt

         


Optur for verdens største terne: Rovternen etablerer større kolonier i Danmark

onsdag 23. august 2023
Den sølvmågestore mesterfisker, rovternen, har i en årrække været i tilbagegang i sine yngleområder i Østersøregionen, men den går frem som ynglefugl i den østlige del af Danmark. I disse uger kan der landet over ses småflokke af rovterner efter en ynglesæson med over 100 danske ynglepar.

Rovfugles træk over havet skal afsløres ved hjælp af GPS

tirsdag 15. august 2023
Hvilken højde flyver en bredvinget trækfugl som musvågen i, når den sætter kursen ud over havet? Flyver rovfugle som musvåger ad bestemte ruter over havområder forår og efterår? Det skal ny forskning give et svar på, så placeringen af kommende havvindmølleparker kan tage hensyn til eventuelle trækkorridorer.

Musvåge skudt på Fyn: Politiet svigter endnu engang en dræbt rovfugl

onsdag 9. august 2023
En musvåge er fundet dræbt ved Otterup på Nordfyn. Rovfuglen havde et skudhul i brystet og politiet undersøger nu sagen. Drabet er i sig selv beskæmmende, men også politiets håndtering af sagen er fortvivlende uprofessionel, mener DOF BirdLife.

Havfugles fiskepladser skal findes, før vindmøller vil snurre til havs

mandag 7. august 2023
Denne sommer er der i den danske kystnatur sat GPS-sendere på ryggen af splitterner, havterner, lomvier og sildemåger, så man kan blive klogere på, hvor havfuglene fisker i Nordsøen, Kattegat og de indre danske farvande. Den ny viden skal bruges, når kommende havvindmølleparker placeres.

Stormsvale ringmærket i Skagen aflæst i Sydnorge

torsdag 3. august 2023
For første gang nogensinde er en dansk ringmærket lille stormsvale blevet aflæst. Aflæsningen sætter en streg under, at de blot stærestore stormsvaler er havets hurtige maratonflyvere.

Kæmpe havfugle-hotspot bliver 100 procent beskyttet

mandag 31. juli 2023
Et stort område midt i Nordatlanten er fra januar 2024 fuldt beskyttet hele vejen fra den sårbare havbund til op over havoverfladen. Forskning og fakta fra BirdLife International har været med til at støtte processen.

Nedtur for Danmarks store måger

torsdag 20. juli 2023
Både sølvmågen og sildemågen har i år haft en ynglesæson stort set uden æg og unger. Mangel på føde tvinger flere af mågerne ud i nabostridigheder, kannibalisme og æggerov.

EU-plan vil genoprette tabt natur

mandag 17. juli 2023
Det går i den rigtige retning på vejen mod mere og bedre natur for enden af en storstilet genopretningsplan for Europas natur. Men planen halter slemt på landbrugsfronten. Agerlandets trængte fugleliv får for lidt hjælp af EU, mener DOF BirdLife.

Døde fugle og dyr skal fremover undersøges i København

fredag 14. juli 2023
Fra 1. juli kan man ikke længere aflevere faldvildt til obduktion i Aalborg og Esbjerg. Københavns Universitet har overtaget opgaven med at undersøge dødfundet vildt, enten der er tale om havørne, viber, mårhunde, oddere eller hvaler.

Guide: Fugle i den danske højsommer

torsdag 13. juli 2023
Den hektiske forårstid med fuglesang, redebygning og yngelpleje er så småt ved at indlede sin slutspurt. Forude venter sensommeren og et begyndende efterårstræk sydpå. Med flokdannelse, proviantering inden trækket, måske en fældning af fjerdragten og en slutspurt med årets sidste kuld er det blevet tid til at kigge nærmere på nogle af de fugle, du kan møde i din sommerferie rundt omkring i Danmark.

FORRIGE     1  |  ...  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  ...  |  216     NÆSTE