Nyhedsoversigt

         


Nationalparker risikerer at blive naturens narresutter

fredag 23. marts 2012
Store danske naturområder kan udvikle sig til sande kronjuveler, hvis de forvaltes til naturens bedste. Men hvis hensynet til masseturisme, lokalpolitik og landbruget får førsteprioritet, kan juvelerne ende som plastikperler, mener Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Biodiversitet kan reddes med planlægning, pleje og mere plads

torsdag 15. marts 2012
Biodiversiteten i den danske natur er i frit fald. Det dokumenterer den ene rapport efter den anden. Der er behov for naturzoner, hvor naturen sikres mere plads og bedre pleje, hvis vi skal standse tabet af biologisk mangfoldighed, mener 42 forskere i ny rapport, som kommer med en stribe konkrete anbefalinger til landets politikere.

Der skal sættes tal på bramgåsens himmelflugt

tirsdag 13. marts 2012
I løbet af få årtier er bestanden af bramgæs mere end tidoblet i vores del af verden, og i weekenden skal flokkene af brogede bramgæs tælles i alle EU-lande. Institut for Bioscience, Aarhus Universitet, vil i et samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening (DOF) skabe overblik over antallet af gæs i det danske landskab midt i marts

På optur med bramgåsen

tirsdag 13. marts 2012
Den lille, elegante gås er en af de senere årtiers største succeser i Danmarks og Europas natur. Den blev jagtfredet i 1972, og har siden kvitteret med fremgang overalt i dens udbredelsesområde

Biologisk mangfoldighed skal reddes med planlægning, pleje og mere plads

mandag 12. marts 2012
Den 15. marts udgiver de 18 grønne organisationer i Det Grønne Kontaktudvalg rapporten ”Danmarks natur frem mod 2020 – om at stoppe tabet af biologisk mangfoldighed”

Canadiske og grønlandske måger gæster danske havne

fredag 9. marts 2012
Normalt bliver der i Danmark kun set 5-10 eksemplarer af hvidvinget måge i vinterhalvåret, men i år har den største kendte invasion af de hvide måger fra fjerne arktiske egne i Canada og Grønland ramt Danmark. I disse uger opholder mindst 40-45 af de sjældne måger sig i vestjyske og nordjyske havne, men også Fyn, Østjylland og Sjælland har haft besøg, oplyser DOF.

Nyt fuglefagligt magasin fra DOF

fredag 2. marts 2012
I april måned får kernemedlemmer af DOF en helt ny slags magasin. Det kommer til at ligge på internettet og kommer til at kunne meget mere end et almindeligt papirmagasin.

Slørugler kan lægge æg allerede i februar

torsdag 1. marts 2012
For få dage siden blev der fundet en død slørugle på Als. Det viste sig at være en knap et år gammel fugl, der var en af ungerne fra det tidligst kendte kuld af slørugler fra vores del af verden, oplyser ugle-eksperten Klaus Dichmann fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF)

Skumringskoncert med skovens konge

torsdag 1. marts 2012
I år er der særlig fokus på Europas største ugle, stor hornugle. Den danske ynglebestand skal registreres, og det er her på tærskelen til foråret, at der er højsæson for hornuglens dybe tuden, der i vindstille kan høres kilometer vidt omkring

Indiske gribbe stadig hårdt ramt af gift i ådsler

tirsdag 28. februar 2012
Et offentligt projekt, der skulle vende udviklingen efter et styrtdyk på 95 procent i bestandene af gribbe omkring Himalaya, mangler penge og får kun halvhjertet støtte.

FORRIGE     1  |  ...  |  121  |  122  |  123  |  124  |  125  |  ...  |  215     NÆSTE