Nyhedsoversigt

         


Stor sejr: Historisk EU-lov skal beskytte tropisk skov

fredag 9. december 2022
Ny EU-lov forhindrer import af produkter, der har bidraget til ødelæggelser af tropiske skove. Skovloven er den første af sin slags i verden. Det er en vigtig sejr for naturbeskyttelsen i nogle af de områder i verden med allerhøjest biodiversitet.

Kongeørnen har svært ved at få fremgang i Danmark

fredag 9. december 2022
2022 har budt på fire par ynglende kongeørne i Nordjylland, men kun tre af dem har haft ynglesucces

Skarven er i tilbagegang i sine danske kolonier

torsdag 8. december 2022
Den danske skarvbestand er gået tilbage med 2,9 procent i forhold til 2021. Havørne, fugleinfluenza og regulering af flere end hver 10. skarvrede er blandt årsagerne til tilbagegangen. Det viser tydeligt, at der ikke er behov for mere regulering, den skal i stedet målrettes, mener DOF BirdLife.

Ornitologer efterlyser fokuseret regulering af skarv

lørdag 3. december 2022
Der er ikke brug for mere regulering af skarv. Reguleringen skal være mere fokuseret i stedet for at blive smurt tyndt ud over hele arten, mener DOF BirdLife. Skarvbestanden er allerede gået væsentligt tilbage og er samtidig udsat for et øget pres fra en voksende havørnebestand.

Nedtur i nåleskoven: Ingen perler på snoren af perleugler i 2022

fredag 2. december 2022
Nåletræerne vokser ikke ind i himlen for perleuglen, der for få år siden blev spået fremgang og større udbredelse i den danske natur. I år er der ikke konstateret sikre ynglefund af perleugle i Danmark, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Tocifrede kuldegrader sender skovsnepper til Danmark

fredag 25. november 2022
Skandinaviske og russiske skovsnepper i tusindtal på flugt fra frosthårde skovbunde er de senere uger landet i danske skove. Mange trækker videre, men hvis vinteren er mild, bliver en del af de nordlige skovsnepper i Danmark. I en tid med klimaændringer til det mildere, ser vi flere skovsnepper i længere tid i den danske vinter.

Kongeørn i nærkontakt med drone, der skulle tælle harer

fredag 25. november 2022
De første fotos nogensinde af en dansk kongeørn i sit rette element, den høje himmel, blev fornyligt taget over ørnens nordjyske jagtmarker.

Havets grønne enge skal tilbage som knortegåsens græsgange

onsdag 16. november 2022
Knortegæs, svaner, pibeænder og blishøns har ét til fælles. De har ålegræs som en af deres livretter. Men i årtier har ålegræsset været i krise i de fuglerige, lavvandede danske kystområder. I disse år trives kun få procent af tidligere tiders undersøiske enge af ålegræs. I Voerså på Vendsyssels nordlige Kattegatkyst hjælper borgere ålegræsset på vej ved at etablere stenrev, der giver læ, så havets slanke plante igen kan få rodfæste til gavn for vandfuglenes vegetarer.

Politiet skal have dyredetektiver

søndag 13. november 2022
Forbrydelser mod naturen har brug for sin helt egen politienhed. Opklaringer af faunakriminalitet er stort set ikke-eksisterende, og det er ikke godt nok, mener DOF BirdLife. Forslaget om et naturpoliti er på ny blevet aktuelt, efter et nyt DR-program har kastet sig over sagen om de fem giftdræbte havørne på Tåsinge i efteråret 2020.

Lunt efterår og sydlige vinde giver sene svaler i Danmark

fredag 11. november 2022
De seneste dage er der set landsvaler flere steder landet over fra Gedser til Skagen. Nær Grenen holder en lille flok landsvaler fortsat til. Forleden i selskab med en sjælden sydlig art, nemlig en rødrygget svale.

FORRIGE     1  |  ...  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  ...  |  217     NÆSTE