Nyhedsoversigt

         


Alkefugle dør af sult i havet omkring Danmark

fredag 11. februar 2022
Norske forskere har obduceret et stort antal døde lomvier, der viste sig at være ekstremt udmagrede uden det mindste fedt på kroppen.

Døde havfugle skal tjekkes for plastik i maven

fredag 11. februar 2022
For få år siden viste obduktioner af mallemukker, der var drevet i land på kysterne omkring Skagen, at 9 ud af 10 af havfuglene havde plastik i maven. I gennemsnit lå der 25 små stykker plastik i hver fugl. Nu efterlyser forskere og fuglefolk døde mallemukker, der kan gøre os klogere på den aktuelle plastikforurening af vores marine miljø.

Rie studerede sjældne og truede fugle i Kenya med støtte fra DOF

mandag 31. januar 2022
Felterfaring, øget fugleinteresse og vigtige data om den sjældne Taita-Apalis var blandt resultaterne, da Rie Birkelund Elgaard Jensen besøgte Kenya med støtte fra blandt andet Videnskabeligt Udvalg. Nu er det igen tid til at søge om støtte til projekter med betydning for dansk ornitologi.

Skarven gik tilbage i Danmark i 2021

lørdag 29. januar 2022
Ynglesæsonen 2021 bød på knap 1.000 færre ynglepar sammenlignet med året før. Havørne er de senere år mærkbart begyndt at påvirke livet i skarvkolonierne, hvor skarverne på grund af rovfuglene kommer senere i gang med deres familieliv og får ringere ynglesucces.

Fugledød over hele landet: Fugleinfluenzaen hærger blandt vilde danske fugle

fredag 21. januar 2022
I løbet af det seneste år er der konstateret dødsfald på grund af fugleinfluenza blandt mindst 33 arter af vilde fugle i Danmark. Særligt arter, som færdes i flokke, er hårdt ramt. Der er mange dødsfald blandt sangsvaner, bramgæs og knopsvaner. Men også vandrefalke, musvåger og tårnfalke er bukket under på grund af virus.

Kongeørn, sort stork og hærfugl: Naturnationalparker vil tiltrække flere truede fugle

tirsdag 18. januar 2022
Naturnationalparkerne er en kærkommen krisehjælp til hele naturen. Især vil det være en helt særlig mulighed for at hjælpe truede og sjældne fugle til at få bedre ynglemuligheder i Danmark.

Fra limfjordsø til atlanterhavsø: Dansk skestork har valgt De Kanariske Øer som vinterkvarter

mandag 17. januar 2022
Farvede ringe, der i kikkert kan aflæses på stor afstand, er med til at give ny viden om skestorkens træk og rastepladser på dens vej fra ynglepladser i Vesteuropa til vinterkvarterer i Vestafrika. Nu har det vist sig, at en skestork fra Limfjorden hver vinter indkvarterer sig i et af de foretrukne rejsemål for varmehungrende danske turister.

Ny Danmarksrekord af røde glenter

onsdag 12. januar 2022
I løbet af få år er der sket en fordobling i antallet af røde glenter, som holder vinter i den danske natur. Det viser den nationale tælling, hvis facit i weekenden gav 566 røde glenter. Aldrig tidligere har den danske midvinter budt på så mange af de røde rovfugle.

Fokus på røde rovfugle: Rød glente fortsætter sin fremgang i Danmark

mandag 3. januar 2022
I 2021 blev den danske ynglebestand af rød glente skønnet til 300-350 par. Nu er spørgsmålet: hvor mange er helårsbeboere i vores natur? Den kommende weekend 8-9. januar vil ornitologer landet over forsøge at sætte tal på den danske vinterbestand af rød glente.

Har du husket nytårsforsættet? Her er syv forslag med fugletema

torsdag 30. december 2021
Glem alt om nytårsforsæt om mere motion eller sundere mad. Vælg i stedet et nytårsforsæt, der skal hjælpe fuglene eller give dig flere oplevelser med de vingede venner. Her er syv forslag, der kan inspirere til et nyt år med fuglene i fokus.

FORRIGE     1  |  ...  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  ...  |  216     NÆSTE