Nyhedsoversigt

         


Udmagrede alkefugle fundet døde på dansk kyststrækning

tirsdag 26. oktober 2021
Døde alke og lomvier er de seneste dage drevet i land omkring Grenen og Skagen. I Norge, Skotland og England er der dette efterår konstateret foruroligende antal af alkefugle, der driver døde i land. Nu skal der indsamles døde alke og lomvier fra Skagen-området, så man kan blive klogere på en dødsårsag.

Skraldemand og skønhed: Røde glenter bruger også mundbind

mandag 18. oktober 2021
Danmarks fugle følger med tidens tendenser. Også de arter, der tager skraldet. Den røde glente samlede i coronatiden mundbind op, der var efterladt i naturen, for at pynte sin rede med bindene. Til gengæld har den ådselædende rovfugl måttet opgive minkene.

17 danske fuglearter er blevet mere truet i Europa

torsdag 14. oktober 2021
13 danske fuglearter er rykket ind på den europæiske rødliste over truede arter. Fire arter, der allerede var på rødlisten, er blevet mere truet. Forhåbentlig kan det ændre forvaltningen af de pressede arter både i Danmark og Europa, mener DOF BirdLife, der også glæder sig over, at flere arter er kommet af rødlisten.

Kæmpestort havområde med danske fugle bliver internationalt beskyttet

tirsdag 12. oktober 2021
Et havområde på størrelse med Frankrig er blevet udpeget som internationalt beskyttet havområde. Et forskningssamarbejde mellem BirdLife International og en række forskningsgrupper har dannet grundlag for beskyttelsen. Op mod fem millioner fugle bruger havområdet årligt, blandt andet danske, grønlandske og færøske fugle.

Efterlysning: Døde musvåger og natugler skal til sundhedstjek

torsdag 7. oktober 2021
I 1960’erne fik giftstoffer som DDT lokale bestande af vandrefalke og havørne til at kollapse. Hvordan ser det ud i dag med miljøfremmede stoffer i fuglearter, som udgør sidste led i fødekæden? Det skal døde musvåger og natugler hjælpe med at give et fingerpeg om. Statens Naturhistoriske Museum opfordrer danske ornitologer til at indsamle døde eksemplarer af de to arter og derpå kontakte museet.

Høringssvar: Skuffende havplan beskytter ikke nok kystnært

onsdag 6. oktober 2021
Der er ikke nok beskyttelse i Regeringens havplan. De beskyttede områder er ikke store nok, og alt for lidt af beskyttelsen er udpeget i de kystnære områder, der har særlig betydning for fuglene og biodiversiteten, skriver DOF BirdLife i et høringssvar.

Europa tæller fugle: Vil du være med?

fredag 1. oktober 2021
Tusindvis af borgere i 37 lande i Europa samles lørdag for at rette kikkerterne mod himlen for at se på fugle i det enorme fuglekiggerevent EuroBirdWatch. I Danmark kan du besøge de tre store fuglestationer, Gedser, Blåvand og Skagen og lære om trækfugle og ringmærkning.

Storm gav suler medvind mod de indre danske farvande

tirsdag 28. september 2021
Efterårets første storm fik tusinder af suler til at flyve langt ind i de indre danske farvande med Skagen om styrbord. Nordsjælland og Øresund, ja, stort set alle kyster i Østdanmark fik besøg af suler. I disse dage er havfuglene på returtræk med Grenen om bagbord.

DEBAT: "Jagt” på udsatte gråænder har ikke noget med jagt at gøre

mandag 27. september 2021
Jagt på udsatte gråænder er næppe en jagtkultur, der har opbakning blandt ret mange danskere. For det er slet ikke jagt, skriver Egon Østergaard i et debatindlæg på Altinget.dk

Stormmågerne bytter plads: Efterårets rejsedage er igang

fredag 24. september 2021
I løbet af de næste uger vil størsteparten af de stormmåger, som har ynglet i Danmark, flyve ud af landet for at holde vinter i Storbritannien, Frankrig og Sydvesteuropa. Til gengæld vil titusinder af stormmåger fra områder nord og øst for Danmark indfinde sig for at overvintre hos os.

FORRIGE     1  |  ...  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  ...  |  216     NÆSTE