Nyhedsoversigt
Ornitologisk benarbejde giver ny viden om dværgternenmandag 13. september 2021Ulf M. Berthelsen er Danmarksmester i dværgterne, hvis dén titel ellers findes. I løbet af mere end fire årtier har han håndteret en stor del af den danske ynglebestand af Europas mindste terneart. Aflæsning af farvede ringe på dværgterner har blandt andet kastet nyt lys over familielivet hos den truede art.Stadig rod i gråænderne torsdag 9. september 2021Utroværdig indberetning af gråænder fortsætter i 2021. Tal fra Miljøstyrelsen, som DOF har fået indsigt i, viser, at indberetningen af gråænder udsat i den danske natur fortsat er mange gange lavere end produktionen af opdrættede gråænder til jagt.Sjældenhed fra skoven: Snehvid huldue i nordjysk skovtirsdag 7. september 2021Danmarks første kendte næsten helt hvide huldue har forladt sin redekasse i en kommunal skov ved Frederikshavn. Nu lever den hvide due formentlig livet farligt, fordi den er let at se for rovfugle og rovdyr.Åbne gylletanke kræver dødsofre i Danmarks storkebestandfredag 3. september 2021Efter en ynglesæson, hvor to flyvedygtige storkeunger druknede i en gylletank nær reden, vil storkegruppen i Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og den private forening storkene.dk arbejde på at gøre gylletanke i nabolaget af storkereder mere sikre til foråret 2022.78 nye fuglearter fundet i Danmarkfredag 27. august 2021Der er nu registreret 489 forskellige fuglearter i Danmark, dokumenterer en kommende oversigt over Danmarks fugle fra Dansk Ornitologisk Forening.Stop udsætninger af skydefugle!tirsdag 24. august 2021Flere grønne organisationer kræver et forbud mod udsætning af gråænder til jagt, skriver bladet Fugle & Natur.Ny viden om havørne: Kollektive om vinteren, solister om sommerentirsdag 17. august 2021Data fra 18 unge danske havørne med GPS-sendere viser, at rovfuglene har en forkærlighed for fællesskab i deres vinterkvarterer, mens de opholder sig enkeltvis i sommerresidenser, hvor de forbereder sig på voksenlivet.Livsforsikringer i Vadehavet: Kystfugle yngler bag hegn i sikkerhed for sultne rovdyrtirsdag 3. august 2021På Fanø og Rømø har rævesikre elhegn sikret terner, klyder og præstekraver fred og ro på familiefronten. Fuglenes fristeder i Nationalpark Vadehavet har givet de kollektive kystfugle succes med æg og unger efter flere år, hvor ræve har ædt rub og stub.Redetræ med havørneunger fældetmandag 19. juli 2021Sommerskovning i plantage har kostet to ørneunger livet. Sagen er meldt til politiet og Miljøstyrelsen.Netfugl er flyvende tirsdag 13. juli 2021Feltornitologernes længeventede samlingssted for nørderi, flotte fuglefotos og faglige diskussioner er nu luftbåren. Netfugl 2.0 har fået sit indhold og funktionerne er moderniseret - nu skal platformen bruges.
torsdag 9. september 2021
Utroværdig indberetning af gråænder fortsætter i 2021. Tal fra Miljøstyrelsen, som DOF har fået indsigt i, viser, at indberetningen af gråænder udsat i den danske natur fortsat er mange gange lavere end produktionen af opdrættede gråænder til jagt.
Sjældenhed fra skoven: Snehvid huldue i nordjysk skovtirsdag 7. september 2021Danmarks første kendte næsten helt hvide huldue har forladt sin redekasse i en kommunal skov ved Frederikshavn. Nu lever den hvide due formentlig livet farligt, fordi den er let at se for rovfugle og rovdyr.Åbne gylletanke kræver dødsofre i Danmarks storkebestandfredag 3. september 2021Efter en ynglesæson, hvor to flyvedygtige storkeunger druknede i en gylletank nær reden, vil storkegruppen i Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og den private forening storkene.dk arbejde på at gøre gylletanke i nabolaget af storkereder mere sikre til foråret 2022.78 nye fuglearter fundet i Danmarkfredag 27. august 2021Der er nu registreret 489 forskellige fuglearter i Danmark, dokumenterer en kommende oversigt over Danmarks fugle fra Dansk Ornitologisk Forening.Stop udsætninger af skydefugle!tirsdag 24. august 2021Flere grønne organisationer kræver et forbud mod udsætning af gråænder til jagt, skriver bladet Fugle & Natur.Ny viden om havørne: Kollektive om vinteren, solister om sommerentirsdag 17. august 2021Data fra 18 unge danske havørne med GPS-sendere viser, at rovfuglene har en forkærlighed for fællesskab i deres vinterkvarterer, mens de opholder sig enkeltvis i sommerresidenser, hvor de forbereder sig på voksenlivet.Livsforsikringer i Vadehavet: Kystfugle yngler bag hegn i sikkerhed for sultne rovdyrtirsdag 3. august 2021På Fanø og Rømø har rævesikre elhegn sikret terner, klyder og præstekraver fred og ro på familiefronten. Fuglenes fristeder i Nationalpark Vadehavet har givet de kollektive kystfugle succes med æg og unger efter flere år, hvor ræve har ædt rub og stub.Redetræ med havørneunger fældetmandag 19. juli 2021Sommerskovning i plantage har kostet to ørneunger livet. Sagen er meldt til politiet og Miljøstyrelsen.Netfugl er flyvende tirsdag 13. juli 2021Feltornitologernes længeventede samlingssted for nørderi, flotte fuglefotos og faglige diskussioner er nu luftbåren. Netfugl 2.0 har fået sit indhold og funktionerne er moderniseret - nu skal platformen bruges.
fredag 3. september 2021
Efter en ynglesæson, hvor to flyvedygtige storkeunger druknede i en gylletank nær reden, vil storkegruppen i Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og den private forening storkene.dk arbejde på at gøre gylletanke i nabolaget af storkereder mere sikre til foråret 2022.
78 nye fuglearter fundet i Danmarkfredag 27. august 2021Der er nu registreret 489 forskellige fuglearter i Danmark, dokumenterer en kommende oversigt over Danmarks fugle fra Dansk Ornitologisk Forening.Stop udsætninger af skydefugle!tirsdag 24. august 2021Flere grønne organisationer kræver et forbud mod udsætning af gråænder til jagt, skriver bladet Fugle & Natur.Ny viden om havørne: Kollektive om vinteren, solister om sommerentirsdag 17. august 2021Data fra 18 unge danske havørne med GPS-sendere viser, at rovfuglene har en forkærlighed for fællesskab i deres vinterkvarterer, mens de opholder sig enkeltvis i sommerresidenser, hvor de forbereder sig på voksenlivet.Livsforsikringer i Vadehavet: Kystfugle yngler bag hegn i sikkerhed for sultne rovdyrtirsdag 3. august 2021På Fanø og Rømø har rævesikre elhegn sikret terner, klyder og præstekraver fred og ro på familiefronten. Fuglenes fristeder i Nationalpark Vadehavet har givet de kollektive kystfugle succes med æg og unger efter flere år, hvor ræve har ædt rub og stub.Redetræ med havørneunger fældetmandag 19. juli 2021Sommerskovning i plantage har kostet to ørneunger livet. Sagen er meldt til politiet og Miljøstyrelsen.Netfugl er flyvende tirsdag 13. juli 2021Feltornitologernes længeventede samlingssted for nørderi, flotte fuglefotos og faglige diskussioner er nu luftbåren. Netfugl 2.0 har fået sit indhold og funktionerne er moderniseret - nu skal platformen bruges.
tirsdag 24. august 2021
Flere grønne organisationer kræver et forbud mod udsætning af gråænder til jagt, skriver bladet Fugle & Natur.
Ny viden om havørne: Kollektive om vinteren, solister om sommerentirsdag 17. august 2021Data fra 18 unge danske havørne med GPS-sendere viser, at rovfuglene har en forkærlighed for fællesskab i deres vinterkvarterer, mens de opholder sig enkeltvis i sommerresidenser, hvor de forbereder sig på voksenlivet.Livsforsikringer i Vadehavet: Kystfugle yngler bag hegn i sikkerhed for sultne rovdyrtirsdag 3. august 2021På Fanø og Rømø har rævesikre elhegn sikret terner, klyder og præstekraver fred og ro på familiefronten. Fuglenes fristeder i Nationalpark Vadehavet har givet de kollektive kystfugle succes med æg og unger efter flere år, hvor ræve har ædt rub og stub.Redetræ med havørneunger fældetmandag 19. juli 2021Sommerskovning i plantage har kostet to ørneunger livet. Sagen er meldt til politiet og Miljøstyrelsen.Netfugl er flyvende tirsdag 13. juli 2021Feltornitologernes længeventede samlingssted for nørderi, flotte fuglefotos og faglige diskussioner er nu luftbåren. Netfugl 2.0 har fået sit indhold og funktionerne er moderniseret - nu skal platformen bruges.
tirsdag 3. august 2021
På Fanø og Rømø har rævesikre elhegn sikret terner, klyder og præstekraver fred og ro på familiefronten. Fuglenes fristeder i Nationalpark Vadehavet har givet de kollektive kystfugle succes med æg og unger efter flere år, hvor ræve har ædt rub og stub.
Redetræ med havørneunger fældetmandag 19. juli 2021Sommerskovning i plantage har kostet to ørneunger livet. Sagen er meldt til politiet og Miljøstyrelsen.Netfugl er flyvende tirsdag 13. juli 2021Feltornitologernes længeventede samlingssted for nørderi, flotte fuglefotos og faglige diskussioner er nu luftbåren. Netfugl 2.0 har fået sit indhold og funktionerne er moderniseret - nu skal platformen bruges.
tirsdag 13. juli 2021
Feltornitologernes længeventede samlingssted for nørderi, flotte fuglefotos og faglige diskussioner er nu luftbåren. Netfugl 2.0 har fået sit indhold og funktionerne er moderniseret - nu skal platformen bruges.