Nyhedsoversigt
Lav flyvning forbudt over følsomme fugleområdermandag 26. november 2012En ny bestemmelse om flyvning over nogle af Danmarks bedste fugleområder vil sikre rastende fugleflokke mere fred og ro til at fouragere og yngleDOF opfordrer miljøministeren til tættere samarbejdemandag 26. november 2012I et brev til miljøministeren opfordrer DOFs formand, Egon Østergaard, til et tættere samarbejde mellem DOF og miljøministeriet, når Naturplan Danmark skal udformes.EU-plan skal stoppe bifangster af vandfuglefredag 23. november 2012EU har vedtaget en plan, som skal forhindre at millioner af vandfuglefugle lider druknedøden i fiskegarn og på langliner.Klimaet og miljøet skal ikke betale for krisen i EUtorsdag 22. november 2012Besparelser på EU’s budget rammer ensidigt den grønne omstilling. Dansk Ornitologisk Forening og Det Økologiske Råd har sendt et åbent brev til statsminister Helle Thorning-Schmidt forud for Ministerrådsmødet torsdag-fredag i denne uge. Naturplan Danmark - et løft for naturen eller varm luft? mandag 19. november 2012Udfordringerne for dansk natur står i kø – men det gør løsningerne også. Altinget Miljø bragt i sidste uge dette debatindlæg fra Dansk Ornitologisk Forenings formand Egon Østergaard.Himmelske klokker lyder over hele landetmandag 19. november 2012Tusindvis af silkehaler, der lyder som små ringlede sølvklokker, har invaderet Danmark de seneste uger. Silkehalerne er på jagt efter bær i villahaver, læbælter og småskove. Når bærrene er spist op, kaster de sultne gæster sig over æblerne. Silkehalerne er fulde af tillid og det sker, at de også bare er fulde. For fuglene kan fortære gærede bær og frugter, så de får alkohol i blodet Nordens papegøjer på vej mod Danmarkmandag 12. november 2012Store antal af krognæb i Finland, Sverige og Norge øger de aktuelle chancer for fund af de sjældne, spektakulære buttede finker i Danmark. Foreløbig er 17 krognæb set i Skagen, hvor en er blevet fanget og ringmærket. Også nordkysten af Sjælland har haft besøg af krognæb Havørne har gæs som hverdagskostmandag 12. november 2012I denne tid kan man dagligt opleve havørne jage gæs på Bygholm Vejle i Nordjylland. Det dramatiske sceneri kan ofte ses fint fra områdets fugletårnePrisen for lærkesang: 32 kronermandag 5. november 2012For første gang herhjemme er der sat en pris på lærkesang. Forsøg med såkaldte lærkepletter i Vestjylland viser, at det koster 32 kr. pr. hektar at sikre fremgang i bestanden af sanglærker. Det oplyser Fugle og Natur, medlemsblad for Dansk Ornitologisk Forening.Før fuglesangen forsvindermandag 5. november 2012Mange mennesker ville høre mange flere fugle med høreapparat. For 55-årige Bo Kayser betød det 60 procent flere fugle, skriver bladet Fugle og Natur.
mandag 26. november 2012
I et brev til miljøministeren opfordrer DOFs formand, Egon Østergaard, til et tættere samarbejde mellem DOF og miljøministeriet, når Naturplan Danmark skal udformes.
EU-plan skal stoppe bifangster af vandfuglefredag 23. november 2012EU har vedtaget en plan, som skal forhindre at millioner af vandfuglefugle lider druknedøden i fiskegarn og på langliner.Klimaet og miljøet skal ikke betale for krisen i EUtorsdag 22. november 2012Besparelser på EU’s budget rammer ensidigt den grønne omstilling. Dansk Ornitologisk Forening og Det Økologiske Råd har sendt et åbent brev til statsminister Helle Thorning-Schmidt forud for Ministerrådsmødet torsdag-fredag i denne uge. Naturplan Danmark - et løft for naturen eller varm luft? mandag 19. november 2012Udfordringerne for dansk natur står i kø – men det gør løsningerne også. Altinget Miljø bragt i sidste uge dette debatindlæg fra Dansk Ornitologisk Forenings formand Egon Østergaard.Himmelske klokker lyder over hele landetmandag 19. november 2012Tusindvis af silkehaler, der lyder som små ringlede sølvklokker, har invaderet Danmark de seneste uger. Silkehalerne er på jagt efter bær i villahaver, læbælter og småskove. Når bærrene er spist op, kaster de sultne gæster sig over æblerne. Silkehalerne er fulde af tillid og det sker, at de også bare er fulde. For fuglene kan fortære gærede bær og frugter, så de får alkohol i blodet Nordens papegøjer på vej mod Danmarkmandag 12. november 2012Store antal af krognæb i Finland, Sverige og Norge øger de aktuelle chancer for fund af de sjældne, spektakulære buttede finker i Danmark. Foreløbig er 17 krognæb set i Skagen, hvor en er blevet fanget og ringmærket. Også nordkysten af Sjælland har haft besøg af krognæb Havørne har gæs som hverdagskostmandag 12. november 2012I denne tid kan man dagligt opleve havørne jage gæs på Bygholm Vejle i Nordjylland. Det dramatiske sceneri kan ofte ses fint fra områdets fugletårnePrisen for lærkesang: 32 kronermandag 5. november 2012For første gang herhjemme er der sat en pris på lærkesang. Forsøg med såkaldte lærkepletter i Vestjylland viser, at det koster 32 kr. pr. hektar at sikre fremgang i bestanden af sanglærker. Det oplyser Fugle og Natur, medlemsblad for Dansk Ornitologisk Forening.Før fuglesangen forsvindermandag 5. november 2012Mange mennesker ville høre mange flere fugle med høreapparat. For 55-årige Bo Kayser betød det 60 procent flere fugle, skriver bladet Fugle og Natur.
torsdag 22. november 2012
Besparelser på EU’s budget rammer ensidigt den grønne omstilling. Dansk Ornitologisk Forening og Det Økologiske Råd har sendt et åbent brev til statsminister Helle Thorning-Schmidt forud for Ministerrådsmødet torsdag-fredag i denne uge.
Naturplan Danmark - et løft for naturen eller varm luft? mandag 19. november 2012Udfordringerne for dansk natur står i kø – men det gør løsningerne også. Altinget Miljø bragt i sidste uge dette debatindlæg fra Dansk Ornitologisk Forenings formand Egon Østergaard.Himmelske klokker lyder over hele landetmandag 19. november 2012Tusindvis af silkehaler, der lyder som små ringlede sølvklokker, har invaderet Danmark de seneste uger. Silkehalerne er på jagt efter bær i villahaver, læbælter og småskove. Når bærrene er spist op, kaster de sultne gæster sig over æblerne. Silkehalerne er fulde af tillid og det sker, at de også bare er fulde. For fuglene kan fortære gærede bær og frugter, så de får alkohol i blodet Nordens papegøjer på vej mod Danmarkmandag 12. november 2012Store antal af krognæb i Finland, Sverige og Norge øger de aktuelle chancer for fund af de sjældne, spektakulære buttede finker i Danmark. Foreløbig er 17 krognæb set i Skagen, hvor en er blevet fanget og ringmærket. Også nordkysten af Sjælland har haft besøg af krognæb Havørne har gæs som hverdagskostmandag 12. november 2012I denne tid kan man dagligt opleve havørne jage gæs på Bygholm Vejle i Nordjylland. Det dramatiske sceneri kan ofte ses fint fra områdets fugletårnePrisen for lærkesang: 32 kronermandag 5. november 2012For første gang herhjemme er der sat en pris på lærkesang. Forsøg med såkaldte lærkepletter i Vestjylland viser, at det koster 32 kr. pr. hektar at sikre fremgang i bestanden af sanglærker. Det oplyser Fugle og Natur, medlemsblad for Dansk Ornitologisk Forening.Før fuglesangen forsvindermandag 5. november 2012Mange mennesker ville høre mange flere fugle med høreapparat. For 55-årige Bo Kayser betød det 60 procent flere fugle, skriver bladet Fugle og Natur.
mandag 19. november 2012
Tusindvis af silkehaler, der lyder som små ringlede sølvklokker, har invaderet Danmark de seneste uger. Silkehalerne er på jagt efter bær i villahaver, læbælter og småskove. Når bærrene er spist op, kaster de sultne gæster sig over æblerne. Silkehalerne er fulde af tillid og det sker, at de også bare er fulde. For fuglene kan fortære gærede bær og frugter, så de får alkohol i blodet
Nordens papegøjer på vej mod Danmarkmandag 12. november 2012Store antal af krognæb i Finland, Sverige og Norge øger de aktuelle chancer for fund af de sjældne, spektakulære buttede finker i Danmark. Foreløbig er 17 krognæb set i Skagen, hvor en er blevet fanget og ringmærket. Også nordkysten af Sjælland har haft besøg af krognæb Havørne har gæs som hverdagskostmandag 12. november 2012I denne tid kan man dagligt opleve havørne jage gæs på Bygholm Vejle i Nordjylland. Det dramatiske sceneri kan ofte ses fint fra områdets fugletårnePrisen for lærkesang: 32 kronermandag 5. november 2012For første gang herhjemme er der sat en pris på lærkesang. Forsøg med såkaldte lærkepletter i Vestjylland viser, at det koster 32 kr. pr. hektar at sikre fremgang i bestanden af sanglærker. Det oplyser Fugle og Natur, medlemsblad for Dansk Ornitologisk Forening.Før fuglesangen forsvindermandag 5. november 2012Mange mennesker ville høre mange flere fugle med høreapparat. For 55-årige Bo Kayser betød det 60 procent flere fugle, skriver bladet Fugle og Natur.
mandag 12. november 2012
I denne tid kan man dagligt opleve havørne jage gæs på Bygholm Vejle i Nordjylland. Det dramatiske sceneri kan ofte ses fint fra områdets fugletårne
Prisen for lærkesang: 32 kronermandag 5. november 2012For første gang herhjemme er der sat en pris på lærkesang. Forsøg med såkaldte lærkepletter i Vestjylland viser, at det koster 32 kr. pr. hektar at sikre fremgang i bestanden af sanglærker. Det oplyser Fugle og Natur, medlemsblad for Dansk Ornitologisk Forening.Før fuglesangen forsvindermandag 5. november 2012Mange mennesker ville høre mange flere fugle med høreapparat. For 55-årige Bo Kayser betød det 60 procent flere fugle, skriver bladet Fugle og Natur.
mandag 5. november 2012
Mange mennesker ville høre mange flere fugle med høreapparat. For 55-årige Bo Kayser betød det 60 procent flere fugle, skriver bladet Fugle og Natur.