Nyhedsoversigt
Ny sæson: Stor spænding om Ugle- og ØrneTV efter sidste års dramatirsdag 22. februar 2022Årets nye sæsoner af UgleTV og ØrneTV er ventet med spænding efter sidste års ynglesæsoner for både havørnene og de store hornugler endte i fiasko. Det ser allerede godt ud for havørnene, og der er stadig håb for at se uglerne på kameraet igen.Massedød af havfugle på vestkysten af Fanøfredag 18. februar 2022Ornitologen Kim Fischer har i løbet af en uge samlet 200 døde havfugle op på en 17 kilometer lang strækning af Fanøs kyster ud mod Nordsøen.Fyld haven med fuglelivfredag 18. februar 2022Vinterfodring giver mange og forskelligartede fugle i haven, især i den sidste del af vinteren. Men selv uden fodring skal fuglene nok komme gennem vinteren, lyder den beroligende besked fra biologerne i Dansk Ornitologisk Forening.Havørnebestand på himmelflugtonsdag 16. februar 2022Danmarks største rovfugl sætter rekord i antallet af ynglepar, og mange steder i landet er der (næsten) garanti for ørnespotting.Ny fugleart for Danmark: Hvidhovedet skarveand spottet på Sjællandtirsdag 15. februar 2022Invasiv amerikansk and trækker sjælden ny art til Danmark. Hvidhovedet skarveand er med al sandsynlighed fugleart nummer 491 for landet.Ny sprøjtemiddelstrategi er ikke så giftig enddafredag 11. februar 2022Fuglene og naturen kan forvente mindre gift fra landbruget med ny sprøjtemiddelstrategi. Og det er ganske positivt, mener DOF BirdLife.Alkefugle dør af sult i havet omkring Danmarkfredag 11. februar 2022Norske forskere har obduceret et stort antal døde lomvier, der viste sig at være ekstremt udmagrede uden det mindste fedt på kroppen.Døde havfugle skal tjekkes for plastik i mavenfredag 11. februar 2022For få år siden viste obduktioner af mallemukker, der var drevet i land på kysterne omkring Skagen, at 9 ud af 10 af havfuglene havde plastik i maven. I gennemsnit lå der 25 små stykker plastik i hver fugl. Nu efterlyser forskere og fuglefolk døde mallemukker, der kan gøre os klogere på den aktuelle plastikforurening af vores marine miljø.Rie studerede sjældne og truede fugle i Kenya med støtte fra DOFmandag 31. januar 2022Felterfaring, øget fugleinteresse og vigtige data om den sjældne Taita-Apalis var blandt resultaterne, da Rie Birkelund Elgaard Jensen besøgte Kenya med støtte fra blandt andet Videnskabeligt Udvalg. Nu er det igen tid til at søge om støtte til projekter med betydning for dansk ornitologi.Skarven gik tilbage i Danmark i 2021lørdag 29. januar 2022Ynglesæsonen 2021 bød på knap 1.000 færre ynglepar sammenlignet med året før. Havørne er de senere år mærkbart begyndt at påvirke livet i skarvkolonierne, hvor skarverne på grund af rovfuglene kommer senere i gang med deres familieliv og får ringere ynglesucces.
fredag 18. februar 2022
Ornitologen Kim Fischer har i løbet af en uge samlet 200 døde havfugle op på en 17 kilometer lang strækning af Fanøs kyster ud mod Nordsøen.
Fyld haven med fuglelivfredag 18. februar 2022Vinterfodring giver mange og forskelligartede fugle i haven, især i den sidste del af vinteren. Men selv uden fodring skal fuglene nok komme gennem vinteren, lyder den beroligende besked fra biologerne i Dansk Ornitologisk Forening.Havørnebestand på himmelflugtonsdag 16. februar 2022Danmarks største rovfugl sætter rekord i antallet af ynglepar, og mange steder i landet er der (næsten) garanti for ørnespotting.Ny fugleart for Danmark: Hvidhovedet skarveand spottet på Sjællandtirsdag 15. februar 2022Invasiv amerikansk and trækker sjælden ny art til Danmark. Hvidhovedet skarveand er med al sandsynlighed fugleart nummer 491 for landet.Ny sprøjtemiddelstrategi er ikke så giftig enddafredag 11. februar 2022Fuglene og naturen kan forvente mindre gift fra landbruget med ny sprøjtemiddelstrategi. Og det er ganske positivt, mener DOF BirdLife.Alkefugle dør af sult i havet omkring Danmarkfredag 11. februar 2022Norske forskere har obduceret et stort antal døde lomvier, der viste sig at være ekstremt udmagrede uden det mindste fedt på kroppen.Døde havfugle skal tjekkes for plastik i mavenfredag 11. februar 2022For få år siden viste obduktioner af mallemukker, der var drevet i land på kysterne omkring Skagen, at 9 ud af 10 af havfuglene havde plastik i maven. I gennemsnit lå der 25 små stykker plastik i hver fugl. Nu efterlyser forskere og fuglefolk døde mallemukker, der kan gøre os klogere på den aktuelle plastikforurening af vores marine miljø.Rie studerede sjældne og truede fugle i Kenya med støtte fra DOFmandag 31. januar 2022Felterfaring, øget fugleinteresse og vigtige data om den sjældne Taita-Apalis var blandt resultaterne, da Rie Birkelund Elgaard Jensen besøgte Kenya med støtte fra blandt andet Videnskabeligt Udvalg. Nu er det igen tid til at søge om støtte til projekter med betydning for dansk ornitologi.Skarven gik tilbage i Danmark i 2021lørdag 29. januar 2022Ynglesæsonen 2021 bød på knap 1.000 færre ynglepar sammenlignet med året før. Havørne er de senere år mærkbart begyndt at påvirke livet i skarvkolonierne, hvor skarverne på grund af rovfuglene kommer senere i gang med deres familieliv og får ringere ynglesucces.
onsdag 16. februar 2022
Danmarks største rovfugl sætter rekord i antallet af ynglepar, og mange steder i landet er der (næsten) garanti for ørnespotting.
Ny fugleart for Danmark: Hvidhovedet skarveand spottet på Sjællandtirsdag 15. februar 2022Invasiv amerikansk and trækker sjælden ny art til Danmark. Hvidhovedet skarveand er med al sandsynlighed fugleart nummer 491 for landet.Ny sprøjtemiddelstrategi er ikke så giftig enddafredag 11. februar 2022Fuglene og naturen kan forvente mindre gift fra landbruget med ny sprøjtemiddelstrategi. Og det er ganske positivt, mener DOF BirdLife.Alkefugle dør af sult i havet omkring Danmarkfredag 11. februar 2022Norske forskere har obduceret et stort antal døde lomvier, der viste sig at være ekstremt udmagrede uden det mindste fedt på kroppen.Døde havfugle skal tjekkes for plastik i mavenfredag 11. februar 2022For få år siden viste obduktioner af mallemukker, der var drevet i land på kysterne omkring Skagen, at 9 ud af 10 af havfuglene havde plastik i maven. I gennemsnit lå der 25 små stykker plastik i hver fugl. Nu efterlyser forskere og fuglefolk døde mallemukker, der kan gøre os klogere på den aktuelle plastikforurening af vores marine miljø.Rie studerede sjældne og truede fugle i Kenya med støtte fra DOFmandag 31. januar 2022Felterfaring, øget fugleinteresse og vigtige data om den sjældne Taita-Apalis var blandt resultaterne, da Rie Birkelund Elgaard Jensen besøgte Kenya med støtte fra blandt andet Videnskabeligt Udvalg. Nu er det igen tid til at søge om støtte til projekter med betydning for dansk ornitologi.Skarven gik tilbage i Danmark i 2021lørdag 29. januar 2022Ynglesæsonen 2021 bød på knap 1.000 færre ynglepar sammenlignet med året før. Havørne er de senere år mærkbart begyndt at påvirke livet i skarvkolonierne, hvor skarverne på grund af rovfuglene kommer senere i gang med deres familieliv og får ringere ynglesucces.
fredag 11. februar 2022
Fuglene og naturen kan forvente mindre gift fra landbruget med ny sprøjtemiddelstrategi. Og det er ganske positivt, mener DOF BirdLife.
Alkefugle dør af sult i havet omkring Danmarkfredag 11. februar 2022Norske forskere har obduceret et stort antal døde lomvier, der viste sig at være ekstremt udmagrede uden det mindste fedt på kroppen.Døde havfugle skal tjekkes for plastik i mavenfredag 11. februar 2022For få år siden viste obduktioner af mallemukker, der var drevet i land på kysterne omkring Skagen, at 9 ud af 10 af havfuglene havde plastik i maven. I gennemsnit lå der 25 små stykker plastik i hver fugl. Nu efterlyser forskere og fuglefolk døde mallemukker, der kan gøre os klogere på den aktuelle plastikforurening af vores marine miljø.Rie studerede sjældne og truede fugle i Kenya med støtte fra DOFmandag 31. januar 2022Felterfaring, øget fugleinteresse og vigtige data om den sjældne Taita-Apalis var blandt resultaterne, da Rie Birkelund Elgaard Jensen besøgte Kenya med støtte fra blandt andet Videnskabeligt Udvalg. Nu er det igen tid til at søge om støtte til projekter med betydning for dansk ornitologi.Skarven gik tilbage i Danmark i 2021lørdag 29. januar 2022Ynglesæsonen 2021 bød på knap 1.000 færre ynglepar sammenlignet med året før. Havørne er de senere år mærkbart begyndt at påvirke livet i skarvkolonierne, hvor skarverne på grund af rovfuglene kommer senere i gang med deres familieliv og får ringere ynglesucces.
fredag 11. februar 2022
For få år siden viste obduktioner af mallemukker, der var drevet i land på kysterne omkring Skagen, at 9 ud af 10 af havfuglene havde plastik i maven. I gennemsnit lå der 25 små stykker plastik i hver fugl. Nu efterlyser forskere og fuglefolk døde mallemukker, der kan gøre os klogere på den aktuelle plastikforurening af vores marine miljø.
Rie studerede sjældne og truede fugle i Kenya med støtte fra DOFmandag 31. januar 2022Felterfaring, øget fugleinteresse og vigtige data om den sjældne Taita-Apalis var blandt resultaterne, da Rie Birkelund Elgaard Jensen besøgte Kenya med støtte fra blandt andet Videnskabeligt Udvalg. Nu er det igen tid til at søge om støtte til projekter med betydning for dansk ornitologi.Skarven gik tilbage i Danmark i 2021lørdag 29. januar 2022Ynglesæsonen 2021 bød på knap 1.000 færre ynglepar sammenlignet med året før. Havørne er de senere år mærkbart begyndt at påvirke livet i skarvkolonierne, hvor skarverne på grund af rovfuglene kommer senere i gang med deres familieliv og får ringere ynglesucces.
lørdag 29. januar 2022
Ynglesæsonen 2021 bød på knap 1.000 færre ynglepar sammenlignet med året før. Havørne er de senere år mærkbart begyndt at påvirke livet i skarvkolonierne, hvor skarverne på grund af rovfuglene kommer senere i gang med deres familieliv og får ringere ynglesucces.