Nyhedsoversigt
Højsæson for fugle klædt i diskrete gråtonede vinterdragtermandag 18. december 2023I december er forårets og sommerens farvestrålende og prangende garderobe hos mange fuglearter skiftet ud med diskrete dragter. Signalværdien i fjer med klare farver er aftaget. På denne tid af året er det for mange arter smartere at være anonym og falde i med sine omgivelser.Svag fremgang for skarven i Danmarklørdag 16. december 2023I 2023 rundede den danske skarvbestand 30.000 ynglepar. 15 ud af 100 par skarver får dog ingen unger på vingerne, fordi havørne jager i kolonierne.Skovsnepperne kommer frem efter kulde og snetorsdag 7. december 2023De senere dage er der observeret ekstraordinært mange skovsnepper over det meste af Danmark. Skovens godt camouflerede vadefugl hører normalt til de mest sky nataktive fugle i den danske natur, men vintervejret har tvunget mange skovsnepper frem i det fri i dagslys.Ny forperson for DOF Ung: Birding er allerbedst som holdsporttorsdag 30. november 2023Fundet af en sjælden fugl kan få ham helt op i skyerne. Men også fællesskabet med andre unge birdere har en stor plads i hjertet hos DOF Ung’s nye, nørdede og super entusiastiske forperson Rasmus Momme. Her får du et interview med Rasmus Momme fra medlemsmagasinet Fugle&NaturNyt om silkehalen: Forsker har forsøgt at sætte formel på fugles invasioneronsdag 29. november 2023En invasion af silkehaler står hvert efterår højt på den ornitologiske ønskeseddel. Ny norsk forskning fortæller, hvad der kan sætte gang i invasionerne.Ornitologer ærgrer sig over aflivning af ambitiøs sprøjtegiftlovlørdag 25. november 2023EU-parlamentet slagter det hidtil mest visionære forslag til regulering af pesticider. Ornitologer er bestyrtede.DOF BirdLife glæder sig over nye anbefalinger fra Biodiversitetsrådettorsdag 23. november 2023Der er fyldt med guldkorn til regeringen i Biodiversitetsrådets nye årsrapport, mener DOF BirdLife.Ude af kurs: Ibiser er fløjet til Sønderjylland i stedet for Sydeuropafredag 17. november 2023I disse grå og regnfulde novemberdage søger eremitibiser føde flere steder i Jylland, flest på Rømø hvor en flok på 11 holder til. Eremitibissen er en af verdens mest sjældne fuglearter. De ’jyske’ fugle stammer fra Østrig, hvor et opdrætsprojekt i Alperne forsøger at redde arten fra at uddø.Havets måge i havsnødtirsdag 14. november 2023Klimaændringer, der gør havet varmere, og får vandlopper til at skifte kurs, gør livet svært for riden. I Nordsøen og Nordatlanten er 7 af 10 rider forsvundet fra flere fuglefjelde de senere årtier.Naturstyrelsen overtræder naturplaner, der skal beskytte ørneredertorsdag 2. november 2023Miljøstyrelsen giver nordsjællandske ornitologer og biologer ret i en klage over, at Naturstyrelsen i 2021 ophævede 10 års beskyttelse af fiskeørnens rede i Vandmosen i Gribskov. Miljøstyrelsen giver frit oversat sin statslige søsterstyrelse en reprimande, og anbefaler Naturstyrelsen at genindføre adgangsforbuddet nær fiskeørnenes rede næste ynglesæson.
lørdag 16. december 2023
I 2023 rundede den danske skarvbestand 30.000 ynglepar. 15 ud af 100 par skarver får dog ingen unger på vingerne, fordi havørne jager i kolonierne.
Skovsnepperne kommer frem efter kulde og snetorsdag 7. december 2023De senere dage er der observeret ekstraordinært mange skovsnepper over det meste af Danmark. Skovens godt camouflerede vadefugl hører normalt til de mest sky nataktive fugle i den danske natur, men vintervejret har tvunget mange skovsnepper frem i det fri i dagslys.Ny forperson for DOF Ung: Birding er allerbedst som holdsporttorsdag 30. november 2023Fundet af en sjælden fugl kan få ham helt op i skyerne. Men også fællesskabet med andre unge birdere har en stor plads i hjertet hos DOF Ung’s nye, nørdede og super entusiastiske forperson Rasmus Momme. Her får du et interview med Rasmus Momme fra medlemsmagasinet Fugle&NaturNyt om silkehalen: Forsker har forsøgt at sætte formel på fugles invasioneronsdag 29. november 2023En invasion af silkehaler står hvert efterår højt på den ornitologiske ønskeseddel. Ny norsk forskning fortæller, hvad der kan sætte gang i invasionerne.Ornitologer ærgrer sig over aflivning af ambitiøs sprøjtegiftlovlørdag 25. november 2023EU-parlamentet slagter det hidtil mest visionære forslag til regulering af pesticider. Ornitologer er bestyrtede.DOF BirdLife glæder sig over nye anbefalinger fra Biodiversitetsrådettorsdag 23. november 2023Der er fyldt med guldkorn til regeringen i Biodiversitetsrådets nye årsrapport, mener DOF BirdLife.Ude af kurs: Ibiser er fløjet til Sønderjylland i stedet for Sydeuropafredag 17. november 2023I disse grå og regnfulde novemberdage søger eremitibiser føde flere steder i Jylland, flest på Rømø hvor en flok på 11 holder til. Eremitibissen er en af verdens mest sjældne fuglearter. De ’jyske’ fugle stammer fra Østrig, hvor et opdrætsprojekt i Alperne forsøger at redde arten fra at uddø.Havets måge i havsnødtirsdag 14. november 2023Klimaændringer, der gør havet varmere, og får vandlopper til at skifte kurs, gør livet svært for riden. I Nordsøen og Nordatlanten er 7 af 10 rider forsvundet fra flere fuglefjelde de senere årtier.Naturstyrelsen overtræder naturplaner, der skal beskytte ørneredertorsdag 2. november 2023Miljøstyrelsen giver nordsjællandske ornitologer og biologer ret i en klage over, at Naturstyrelsen i 2021 ophævede 10 års beskyttelse af fiskeørnens rede i Vandmosen i Gribskov. Miljøstyrelsen giver frit oversat sin statslige søsterstyrelse en reprimande, og anbefaler Naturstyrelsen at genindføre adgangsforbuddet nær fiskeørnenes rede næste ynglesæson.
torsdag 30. november 2023
Fundet af en sjælden fugl kan få ham helt op i skyerne. Men også fællesskabet med andre unge birdere har en stor plads i hjertet hos DOF Ung’s nye, nørdede og super entusiastiske forperson Rasmus Momme. Her får du et interview med Rasmus Momme fra medlemsmagasinet Fugle&Natur
Nyt om silkehalen: Forsker har forsøgt at sætte formel på fugles invasioneronsdag 29. november 2023En invasion af silkehaler står hvert efterår højt på den ornitologiske ønskeseddel. Ny norsk forskning fortæller, hvad der kan sætte gang i invasionerne.Ornitologer ærgrer sig over aflivning af ambitiøs sprøjtegiftlovlørdag 25. november 2023EU-parlamentet slagter det hidtil mest visionære forslag til regulering af pesticider. Ornitologer er bestyrtede.DOF BirdLife glæder sig over nye anbefalinger fra Biodiversitetsrådettorsdag 23. november 2023Der er fyldt med guldkorn til regeringen i Biodiversitetsrådets nye årsrapport, mener DOF BirdLife.Ude af kurs: Ibiser er fløjet til Sønderjylland i stedet for Sydeuropafredag 17. november 2023I disse grå og regnfulde novemberdage søger eremitibiser føde flere steder i Jylland, flest på Rømø hvor en flok på 11 holder til. Eremitibissen er en af verdens mest sjældne fuglearter. De ’jyske’ fugle stammer fra Østrig, hvor et opdrætsprojekt i Alperne forsøger at redde arten fra at uddø.Havets måge i havsnødtirsdag 14. november 2023Klimaændringer, der gør havet varmere, og får vandlopper til at skifte kurs, gør livet svært for riden. I Nordsøen og Nordatlanten er 7 af 10 rider forsvundet fra flere fuglefjelde de senere årtier.Naturstyrelsen overtræder naturplaner, der skal beskytte ørneredertorsdag 2. november 2023Miljøstyrelsen giver nordsjællandske ornitologer og biologer ret i en klage over, at Naturstyrelsen i 2021 ophævede 10 års beskyttelse af fiskeørnens rede i Vandmosen i Gribskov. Miljøstyrelsen giver frit oversat sin statslige søsterstyrelse en reprimande, og anbefaler Naturstyrelsen at genindføre adgangsforbuddet nær fiskeørnenes rede næste ynglesæson.
lørdag 25. november 2023
EU-parlamentet slagter det hidtil mest visionære forslag til regulering af pesticider. Ornitologer er bestyrtede.
DOF BirdLife glæder sig over nye anbefalinger fra Biodiversitetsrådettorsdag 23. november 2023Der er fyldt med guldkorn til regeringen i Biodiversitetsrådets nye årsrapport, mener DOF BirdLife.Ude af kurs: Ibiser er fløjet til Sønderjylland i stedet for Sydeuropafredag 17. november 2023I disse grå og regnfulde novemberdage søger eremitibiser føde flere steder i Jylland, flest på Rømø hvor en flok på 11 holder til. Eremitibissen er en af verdens mest sjældne fuglearter. De ’jyske’ fugle stammer fra Østrig, hvor et opdrætsprojekt i Alperne forsøger at redde arten fra at uddø.Havets måge i havsnødtirsdag 14. november 2023Klimaændringer, der gør havet varmere, og får vandlopper til at skifte kurs, gør livet svært for riden. I Nordsøen og Nordatlanten er 7 af 10 rider forsvundet fra flere fuglefjelde de senere årtier.Naturstyrelsen overtræder naturplaner, der skal beskytte ørneredertorsdag 2. november 2023Miljøstyrelsen giver nordsjællandske ornitologer og biologer ret i en klage over, at Naturstyrelsen i 2021 ophævede 10 års beskyttelse af fiskeørnens rede i Vandmosen i Gribskov. Miljøstyrelsen giver frit oversat sin statslige søsterstyrelse en reprimande, og anbefaler Naturstyrelsen at genindføre adgangsforbuddet nær fiskeørnenes rede næste ynglesæson.
fredag 17. november 2023
I disse grå og regnfulde novemberdage søger eremitibiser føde flere steder i Jylland, flest på Rømø hvor en flok på 11 holder til. Eremitibissen er en af verdens mest sjældne fuglearter. De ’jyske’ fugle stammer fra Østrig, hvor et opdrætsprojekt i Alperne forsøger at redde arten fra at uddø.
Havets måge i havsnødtirsdag 14. november 2023Klimaændringer, der gør havet varmere, og får vandlopper til at skifte kurs, gør livet svært for riden. I Nordsøen og Nordatlanten er 7 af 10 rider forsvundet fra flere fuglefjelde de senere årtier.Naturstyrelsen overtræder naturplaner, der skal beskytte ørneredertorsdag 2. november 2023Miljøstyrelsen giver nordsjællandske ornitologer og biologer ret i en klage over, at Naturstyrelsen i 2021 ophævede 10 års beskyttelse af fiskeørnens rede i Vandmosen i Gribskov. Miljøstyrelsen giver frit oversat sin statslige søsterstyrelse en reprimande, og anbefaler Naturstyrelsen at genindføre adgangsforbuddet nær fiskeørnenes rede næste ynglesæson.
torsdag 2. november 2023
Miljøstyrelsen giver nordsjællandske ornitologer og biologer ret i en klage over, at Naturstyrelsen i 2021 ophævede 10 års beskyttelse af fiskeørnens rede i Vandmosen i Gribskov. Miljøstyrelsen giver frit oversat sin statslige søsterstyrelse en reprimande, og anbefaler Naturstyrelsen at genindføre adgangsforbuddet nær fiskeørnenes rede næste ynglesæson.