Nyhedsoversigt

         


Skarven er Danmarks vigtigste ynglefugl

torsdag 11. maj 2006
Den omstridte skarv er den vigtigste ynglefugl i Danmark, målt i en international sammenhæng. På de næste pladser følger klyden og hættemågen, viser en aktuel ”hitliste” over Danmarks vigtigste ynglefugle. Listen er udarbejdet af Dansk Ornitologisk Forening og præsenteres i bladet Fugle og Natur i anledning af foreningens 100 års jubilæum.

Danmarks fugleliv overvåges for private midler

torsdag 11. maj 2006
Dansk Ornitologisk Forening løfter i dag en statsopgave, støttet af en privat naturfond. Nu sender DOF et konkret tilbud til Miljøministeriet, og opfordrer samtidig staten til at betale for den fortsatte overvågning af de almindelige danske fuglearter. Det skriver bladet Fugle og Natur.

Storke og sortterner søger lavvandede søer

torsdag 4. maj 2006
En lang række fuglearter er knyttet til lavvandede og fiskefattige søer, hvor vandstanden kan svinge voldsomt. De ustabile søer skaber levevilkår for frøer og vandinsekter, der er føde for flere truede fuglearter, oplyser DOF.

Storke på strejftog

onsdag 3. maj 2006
Foråret 2006 har indtil nu budt på storke et halvt hundrede steder i Danmark. Og i grænsereden ved Rudbøl ruger et storkepar for første gang siden 2000, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Tøm søen og få flere fugle

mandag 1. maj 2006
Man kan skabe dynamik i naturen ved at tømme lavvandede søer med jævne mellemrum, mener lodsejer ved den nordjyske Lovns Sø, der blev genskabt i 1994. Efter de første fuglerige år er søen i dag kun en ornitologisk skygge af sig selv.

Kassetænkning har bragt sløruglen på ret kurs

mandag 24. april 2006
Den lyssky slørugle spiller hovedrollen i en succes med opsætning af redekasser i den danske natur, oplyser DOF. I løbet af godt 15 år er bestanden mangedoblet. Blandt andet fordi boligforholdene er blevet bedre

Husk sengelinned og uglegylp

mandag 24. april 2006
I weekenden 29-30. april vil danske uglevenner flokkes til træf for at udveksle erfaringer og den nyeste viden om Danmarks uglearter, oplyser DOF. Under ugle-symposiet kan man få analyseret medbragt uglegylp for dets indhold af knogler, hår og fjer

Vinteren har været hård ved rørdrummerne

onsdag 19. april 2006
En lang række grønne vintre fik fra 1970'erne den danske bestand af rørdrummer til at vokse eksplosivt, så der i 2004 blev hørt omkring 400 paukende hanner i Danmark. Men denne vinters lange frostperiode har taget toppen af artens fremgang. I Vejlerne, der huser halvdelen af Danmarks rørdrummer, er formentlig hver fjerde rørdrum bukket under i de islagte rørskove

Grønspætten er gået voldsomt tilbage

mandag 10. april 2006
I løbet af de seneste 20 år er den danske bestand af grønspætter måske mere end halveret. I enkelte landsdele er den helt forsvundet. Formentlig er der i dag kun få hundrede par grønspætter i Danmark, oplyser Dansk Ornitologisk Forening

Små papegøjer breder sig i Nordvesteuropa

mandag 10. april 2006
Den lille alexanderparakit er den forgangne hårde vinter set flere steder i Danmark, oplyser DOF. Den grønne burfugle-art, der stammer fra Afrika og Asien, er oprindeligt rømmet fra fangenskab. De senere år er alexanderparakitten blevet almindelig i det fri i mange vesteuropæiske storbyer.

FORRIGE     1  |  ...  |  193  |  194  |  195  |  196  |  197  |  ...  |  218     NÆSTE